"Klanten komen allerlei nieuwe producten tegen"

Estafette Alkmaar heropend: oppervlakte meer dan verdubbeld

Tholen - Estafette Alkmaar is afgelopen zaterdag 14 december officieel heropend. De winkel was van maandag tot en met donderdag dicht om de bestaande winkel leeg te halen, te verbouwen en op de inmiddels al verbouwde buurpanden aan te sluiten. De winkel is vrijdagochtend 13 december weer open gegaan, met meer dan twee keer zoveel vloeroppervlakte dan voorheen. Ook is meteen het ledenvoordeelsysteem geïntroduceerd.


De ruime opzet van de winkel is op deze foto's goed te zien.

Bedrijfsleider Lieke Peters vertelt dat er heel enthousiast gereageerd is op de nieuwe situatie. "Uiteraard valt vooral de grootte van de winkel op bij klanten. Dat is voor sommigen wel een beetje overweldigend. Wanneer ze de winkel vervolgens gaan verkennen komen ze ook nog eens allerlei nieuwe producten tegen. Doordat we nu over veel meer winkelruimte beschikken is het assortiment fors uitgebreid."

Doordat de twee buurpanden bij de winkel betrokken zijn is de winkelruimte van ongeveer 100 vierkante meter naar 300 vierkante meter uitgebreid. Een zeer welkome uitbreiding volgens Lieke: "Het was echt geen doen meer. Klanten moesten steeds om karren heen manoeuvreren en we hadden echt te weinig opslag- en kantoorruimte."


De broodafdeling.

Lieke geeft aan dat de AGF-afdeling erg in het oog springt. "Deze is echt heel mooi geworden en erg kleurrijk. Het is gaaf om deze producten zo ruim aan te kunnen bieden. Het draait binnen ons winkelconcept immers vooral om vers."

Ledenvoordeelsysteem

Tegelijk met de heropening is ook meteen het ledenvoordeelsysteem ingevoerd. Dit was overigens ook het geval bij Estafette Bergen. Daarmee komt het aantal Estafette's met ledenvoordeel op vijf. In de winkel zijn bij alle producten twee prijzen zichtbaar: de normale prijs en een tweede, lagere prijs, voor leden. Wie lid wordt van de Odin-coöperatie en een maandelijkse bijdrage doet in de basiskosten van de winkel, rekent bij de kassa de ledenprijzen af. "Nadat we goed uitgelegd hebben wat dit voor de klanten betekent, krijgen we hier erg positieve reacties op. We krijgen steeds dezelfde stroom aan vragen op ons afgevuurd, maar gelukkig hoeven we het vaak maar één keer uit te leggen."


De speech van Koos Bakker.

Openingsfeestje

Afgelopen zaterdag om 12:00 uur is de winkel officieel heropend. Dat is traditioneel gebeurd met medewerkers, relaties en klanten. Na een speech van Koos Bakker. "Daarna was het tijd om een glas appelcider te heffen op een goede verdere toekomst van de winkel." Het lintje werd doorgeknipt door de kinderen van Lieke. Uiteraard was er muziek en waren er hapjes en proeverijen. Voor de deur stonden bovendien een viltkraam, biologische koek en zopie en een kraam met groenten van bio-dynamische boerderij De Lepelaar. Bij besteding van 50 euro aan boodschappen kregen klanten een gesigneerd exemplaar cadeau van het boek van BD-boer Jan Schrijver, 'Op weg naar een fijnzinnige landbouw'.


Jan Schrijver vertelt één van de klanten over zijn boek.

Voor meer informatie:

Lieke Peters
Estafette Alkmaar
Winkelcentrum de Mare
Europaplein 97
1825 TL Alkmaar
072 5622127
alkmaar@estafette.org
www.estafettewinkel.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven