2014: Jaar van de Familiale Landbouw

Belangrijkste voedselproducenten lijden zelf honger

Naar aanleiding van het Internationaal Jaar van de Familiale Landbouw in 2014, organiseerde IFOAM een congres op 29 november. De internationale organisatie roept op om familiale landbouw te ondersteunen.

"Terwijl kleine boeren 70% van het voedsel wereldwijd produceren, situeert 50% van de honger in de wereld zich net bij deze boeren. De klimaatverandering en extreme weersomstandigheden bedreigen hun boerderijen en hun bestaan. Biologische landbouw en andere agro-ecologische modellen bieden wetenschappelijke oplossingen voor deze uitdagingen", aldus IFOAM.Kurt Sannen, voorzitter van BioForum Vlaanderen, blikt terug op een inspirerend congres en onthoudt vooral dat de aanwezige EU-commissaris Dacian Ciolos de link legde tussen familiale landbouw en het begrip 'veerkracht'. "Innovatie in de landbouw is vaak ook te eenzijdig gericht op technologische ontwikkeling en veel te weinig op low tech en sociale innovatie", vindt Sannen. "Voor de ontwikkeling van de familiale landbouw is er nood aan innovatie die toegankelijk is voor deze boeren en die hun positie versterkt in de keten."

Bron: BioForum

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.