Natuurderij Keizersrande Deventer wint Waterinnovatieprijs

Biologisch melkveebedrijf Keizersrande in de uiterwaarden bij Deventer heeft de Waterinnovatieprijs gewonnen. De prijs is een initiatief van de waterschappen, vereniging in de Unie van Waterschappen, en bedoeld om waterinnovaties te stimuleren.

Natuurderij Keizersrande ligt op een soort terp in de uiterwaarden van de IJssel. Behalve dat het een melkveebedrijf is, worden ook de uiterwaarden beheerd en wordt gewerkt aan de waterstand. Zo is het bedrijf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het kort houden van de begroeiing in de uiterwaarden zodat het water makkelijker doorstroomt. De velden worden dusdanig beheert dat er goede omstandigheden zijn voor weidevogels.Keizersrande is een initiatief van de Stichting IJssellandschap en wordt ondersteund door onder meer de gemeente Deventer en het waterschap.

De natuurderij won in de categorie 'water in de buurt'. Andere winnaars waren onder meer een experiment van diverse waterschappen om algen te winnen uit afvalwater of slib en een kunststof bouwsteen voor in de tuin die daarnaast overtollig regenwater op kan vangen.

Bron: RTV Oost

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.