Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

bioKennisbank: waardevolle informatiebron biologische landbouw

De bioKennisbank is een digitale mediatheek met een schat aan documentatie over biologisch onderzoek en biologische landbouw. In totaal omvat de bioKennisbank meer dan 21.000 interessante rapporten, publicaties, links, video's, dossiers, artikelen, presentaties en andere informatievormen, inclusief wetenschappelijke achtergronden. Een waardevolle bron van informatie.

Rob van Genderen, hoofdredacteur van Groen Kennisnet en coördinator van de bioKennisbank: "Voor Wageningen UR en het Louis Bolk Instituut verzamelen we al heel lang output over biologische landbouw. In het begin was dat voor het Innovatiecentrum Biologische Landbouw. BioKennis heeft die taak overgenomen en is dat blijven ondersteunen. Zo hebben we in de loop der jaren een digitale kennisbank kunnen opbouwen met publicaties van bioKennis en alle documentatie over biologisch onderzoek die beschikbaar komt in de mediatheek."

Alle informatie bij elkaar

Hilda van der Pol, documentalist voor de bioKennisbank, vult aan: "In de bioKennisbank zijn alle publicaties opgeslagen van bioKennis zelf, rapporten, dossiers, artikelen uit Ekoland en andere vakbladen. Kortom: je vindt er alle documenten die over biologische landbouw gaan of die raken aan biologische landbouw. Sinds kort staan er overigens ook rapporten en artikelen in van organisaties uit Vlaanderen." Waarom is de bioKennisbank zo waardevol? Hilda: "Omdat alle informatie bij elkaar in één kennisbank is verzameld en niet versnipperd is over het hele internet."

Gebruik bioKennisbank meer wetenschappelijk

En wie zijn de gebruikers? Rob: "Er is onderscheid tussen gebruikers van de website bioKennis en die van de mediatheek, de bioKennisbank. In totaal hadden we het afgelopen jaar 2.825 (unieke) bezoekers per maand. De website wordt veel door veehouders en telers bezocht, die met name informatie zoeken voor de praktijk. Het gebruik van de bioKennisbank is meer wetenschappelijk. In 2012 waren er 86.876 downloads van bioKennis-documenten. De bioKennis-rapporten worden gemiddeld 60 keer per jaar gedownload. Van de gebruikers hebben we echter nog geen goed beeld, maar er zitten bijvoorbeeld onderzoekers bij van Wageningen UR en het Louis Bolk Instituut. Verder weten we dat veel mensen er terecht komen via Google."

Voor meer informatie: Rob van Genderen, Facilitair Bedrijf van Wageningen UR
Publicatiedatum: