Koppert neemt Welte-Nützlinge over

Koppert Biological Systems heeft op woensdag 27 november het Duitse bedrijf Welte-Nützlinge GmbH overgenomen. Welte-Nützlinge was al jaren een belangrijke distributeur voor Koppert die oplossingen voor biologische gewasbescherming en bestuiving verkocht in Duitsland, Zwitserland en diverse andere landen.

Peter Koppert – een van de eigenaren van Koppert Biological Systems die het bedrijf samen met zijn vader heeft opgericht – legde in de jaren '70 voor het eerst contact met de voormalige eigenaar van Welte-Nützlinge, Hatto Welte.

Welte maakte als een van de eersten gebruik van biologische gewasbescherming als een alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen. Hij introduceerde nuttige insecten zoals roofmijten en sluipwespen op het eiland Reichenau in het zuiden van Duitsland, een regio die bekendstaat om zijn vele groentekwekerijen en waar tevens het hoofdkantoor van het bedrijf gevestigd is. In de loop der jaren bouwde hij het bedrijf verder uit naar de rest van Duitsland, Zwitserland en diverse andere landen.


Het Nederlandse kantoor van Koppert in Berkel en Rodenrijs.

Hatto Welte is recent op 75-jarige leeftijd overleden. Patrick Welte, directeur van Welte-Nützlinge en zoon van Hatto Welte, over de visie van het bedrijf: "Het was mijn vaders droom om het bedrijf uit te bouwen en te zien dat zijn inspanningen en ideeën zouden voortleven. Hij was van mening dat biologische gewasbescherming niet alleen belangrijk was voor onze generatie, maar ook voor toekomstige generaties."

Peter Maes, directeur Marketing & Sales Europa: "We hebben er alle vertrouwen in dat we Welte-Nützlinge op een goede manier kunnen voortzetten. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd en bedient vele tevreden klanten. We hopen de goede relaties die Welte-Nützlinge heeft opgebouwd aan te kunnen houden door de goede service te blijven leveren die de klanten gewend zijn. Door recente ontwikkelingen binnen Koppert zullen we onze klanten binnenkort een nog groter aanbod aan oplossingen kunnen bieden. In samenwerking met het team van Koppert Duitsland hebben we plannen ontwikkeld om de overgang soepel te laten verlopen."

Voor meer informatie: www.koppert.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.