Gebruikt uitsluitend biologische producten

Marecollege krijgt 'De Gezonde Schoolkantineschaal 2013'

22 scholen kregen donderdag 28 november van tv-maker Eddy Zoëy de Gezonde Schoolkantine Schaal 2013, omdat hun schoolkantine voldoet aan de normen van De Gezonde Schoolkantine. Deze uitreiking was onderdeel van de Schoolkantine Sterrendag, georganiseerd door het Voedingscentrum. Eén van de scholen die de Schaal in ontvangst mocht nemen was het Marecollege uit Leiden.Het Marecollege is sinds de opening van het nieuwe schoolgebouw in september jongstleden hard bezig om gezonde voeding op de kaart te zetten. Zo is de kantine ingericht met een heus kooklokaal waar leerlingen gerechten bereiden en vervolgens verkopen in de kantine. Er worden uitsluitend biologische producten gebruikt en er wordt bij de keuze van gerechten rekening gehouden met de seizoenen en dat het past binnen een gezond eetpatroon.

De Schaal is voor het Marecollege dan ook een bevestiging dat ze op de goede weg zit. Het geeft aan dat de school een gezond kantineaanbod heeft. Er zijn dan ook geen frisdrank- en snoepautomaten te vinden en energiedrankjes worden niet toegelaten in de school. Ook gaat Marecollege nog een stuk verder met het laten zien wat gezonde voeding inhoudt: vanaf het voorjaar zullen voor de keuken groenten en kruiden verbouwd worden op het schoolplein. Leerlingen kunnen met eigen ogen zien hoe de gewassen groeien en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken.

Voor meer informatie: www.marecollege.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.