
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Het gemak waarmee consumenten hierdoor kunnen bestellen is een groot voordeel voor de webshops en partners"
- Hoge inflatie speelt bio parten blijkt uit consumptiecijfers VLAM
- Färm breidt uit met zes winkels
- Dramatisch jaar voor vlinders, hommels en bijen: "Planten worden niet bestoven"
- "Biohuis kritisch positief over conceptteksten Landbouwakkoord"
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Gebruikt uitsluitend biologische producten
Marecollege krijgt 'De Gezonde Schoolkantineschaal 2013'
Het Marecollege is sinds de opening van het nieuwe schoolgebouw in september jongstleden hard bezig om gezonde voeding op de kaart te zetten. Zo is de kantine ingericht met een heus kooklokaal waar leerlingen gerechten bereiden en vervolgens verkopen in de kantine. Er worden uitsluitend biologische producten gebruikt en er wordt bij de keuze van gerechten rekening gehouden met de seizoenen en dat het past binnen een gezond eetpatroon.
De Schaal is voor het Marecollege dan ook een bevestiging dat ze op de goede weg zit. Het geeft aan dat de school een gezond kantineaanbod heeft. Er zijn dan ook geen frisdrank- en snoepautomaten te vinden en energiedrankjes worden niet toegelaten in de school. Ook gaat Marecollege nog een stuk verder met het laten zien wat gezonde voeding inhoudt: vanaf het voorjaar zullen voor de keuken groenten en kruiden verbouwd worden op het schoolplein. Leerlingen kunnen met eigen ogen zien hoe de gewassen groeien en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken.
Voor meer informatie: www.marecollege.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025