Vrijdag 13 december 2013:

Studiebijeenkomst nieuwe veredelings- technieken in de biologische sector

Op vrijdagmiddag 13 december organiseert het Bionext College een studiebijeenkomst over veredelingstechnieken. Er zijn veel ontwikkelingen op dit vlak, tijdens het College wordt u bijgepraat over de laatste stand van zaken en is er ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Datum: Vrijdag 13 december 2013

Tijdstip: 13.00 tot 17.00 uur

Locatie: Eemlandhoeve, Bisschopsweg 5b, Bunschoten

Kosten: 110 euro per persoon voor leden van bij Bionext aangesloten organisaties (Biohuis, VBP en BWV) en 220 euro voor personen/organisaties die (nog) niet bij Bionext zijn aangesloten. Dit is inclusief een reader.

Inschrijven: Uiterlijk vrijdag 6 december 2013 via dit inschrijfformulier.

Programma

Michel Haring, professor plantenfysiologie bij de Universiteit van Amsterdam, geeft uitleg over enkele nieuwe veredelingstechnieken; wat houden ze in en waarvoor worden ze toegepast? Daarnaast zal hij ingaan op de voor en nadelen van het gebruik van protoplastfusie.

Daarna gaat Maaike Raaijmakers, projectleider bij Bionext, in op de regels rondom gentechnologie in de biologische landbouw. Ze geeft een inleiding over publieke en private regels ten aanzien van het verbod op gentechnologie in de biologische landbouw.

De waarde van een gentechvrije biologische landbouw wordt toegelicht door Edith Lammerts van Bueren, werkzaam bij het Louis Bolk Instituut en hoogleraar biologische veredeling bij Wageningen Universiteit. Zij reflecteert op veredelingstechnieken afgezet tegen de waarden van de biologische landbouw en het belang van keuzevrijheid.

Manuel Hutten, Quality Assurance Manager bij Eosta, licht toe hoe zij als handelsbedrijf inspelen op de wensen van afnemers ten aanzien van gentechvrije biologische voeding.

Voor wie interessant

Het seminar richt zich op beleidsmedewerkers en directie, werkzaam in de biologische keten, van boer, via producent en verwerker, handelaar tot aan de supermarktketen of biologische speciaalzaak.

Voor meer informatie: www.bionextcollege.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.