Nina Weerman wint De Smaak van NL 2013

IJsjes van biologisch fruit lekkerste van Nederland

Ondernemer Nina Weerman van Nice op een stokje uit Amsterdam is de winnaar van De Smaak van NL 2013. Weerman maakt ijsjes van biologisch fruit, 100% natuurlijke ingrediënten en minder suiker. Dit aardbeienijs veroverde maandag 25 november hart en smaakpapillen van de vakjury. Weerman ontving dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland uit handen van chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes en onder meer bekend van KRO's Kookschool.

De smaakjury bestond uit voorzitter Jonathan Karpathios, Jeroen Thijssen, schrijver en journalist bij Dagblad Trouw, Makkie Mulder, hoofdredacteur van Delicious en Harry van Delft, (interim) directeur Food-opleidingen en Lector AgroFoodMarketing aan de HAS Hogeschool. Zij kozen tijdens de spannende finale in het voormalige kloostercomplex 'Landgoed Roepaen' in Gennep voor het aardbeienijs. "De smaak is volledig in balans, het ijs is niet te zoet en echt biologisch, een groot pluspunt", riep voorzitter Karpathios enthousiast. Tot regiowinnaars werden uitgeroepen: de Campereiland boeren vanillevla van Harry, Petra en Irene Bruins van Erf 1 uit Kampen en Sweet Pepper Surprise van Larisse van der Haar-Buijze uit Geldermalsen.


Jonathan Karpathios en Nina Weerman.

Landelijke wedstrijd

Onder de naam De Smaak van NL streden foodondernemers voor het zesde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland. Syntens Innovatiecentrum organiseerde deze landelijke competitie ook in 2013 voor producenten van smaakvolle voedingsproducten, dit jaar met Regio Venlo, Hoofdstad van de Smaak 2013. Syntens wilde met deze competitie ondernemers uitdagen zich verder te ontwikkelen en bood hiertoe inspiratie, kennis en contacten aan. De negen deelnemers aan de finale kwamen uit heel Nederland en zijn in regionale voorrondes geselecteerd.

Voor meer informatie: www.syntens.nl/desmaakvanNL

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.