"Mensen laten het supermarktbrood eerder staan"

Bio-bakker Menno 't Hoen in De Wereld Draait Door

Ovenvers, overheerlijk: boterhammen. Wie is er niet groot en sterk mee geworden?! Als we Kris Verburgh, schrijver van het mateloos populaire boek 'De Voedselzandloper' mogen geloven, helemaal niemand. Sterker nog, door het eten van brood zou je eerder dood gaan. Feit of fabel? Die discussie zal nog wel even gevoerd worden, maar wat wel een feit is, is dat de broodconsumptie in Nederland tanende is. Daarom zaten woensdagavond 20 november bij De Wereld Draait Door Inge Olink en Menno 't Hoen aan tafel. Menno is bio-bakker en eigenaar van Vanmenno in IJsselstein.

Menno vertelt onder meer dat hij ervan overtuigd is dat je je fitter kunt voelen als je minder brood eet. Ook licht hij toe waarom zijn brood 'langzaam brood' wordt genoemd. Menno doet gemiddeld namelijk 24 tot 36 uur over het maken van een brood. Om zo op een natuurlijke manier meer smaak te krijgen aan het brood. "Mensen laten eerder het supermarktbrood staan", zegt hij onder meer in het onderstaande fragment.Voor meer informatie: www.vanmenno.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.