Vrijdag 15 november op Amsterdamse basisscholen

Estafette sponsort alternatief voor ongezond Nationale School Ontbijt

Vanuit het nieuwe platform The Good Family is het initiatief ontstaan om aandacht te vragen voor een duurzamer en gezonder alternatief voor het Nationale Schoolontbijt, dat afgelopen week behoorlijk onder vuur lag. Op drie verschillende basisscholen in Amsterdam nemen drie Good Families aanstaande vrijdag 15 november het initiatief voor een kleinschalige actie waarbij in een aantal klassen een verantwoord schoolontbijt wordt geserveerd.

Vorige week kregen ruim 400.000 basisschoolleerlingen in Nederland ontbijt op school. Bruine boterhammen, halvarine, hagelslag, smeerkaas en sinaasappelsap uit pak stonden op het menu. Volgens Frank Jansen van het Nationale Schoolontbijt is het het belangrijkste dat kinderen gaan ontbijten. Pas daarna komt aan de orde of dat op een verantwoorde manier gebeurd. The Good Family is het daar niet mee eens en verzorgt daarom deze week een alternatief ontbijt met gezonde, biologische, ambachtelijke en seizoensgebonden producten op drie Amsterdamse basisscholen (De Achthoek, De Sint Jan en de Kinkerschool).De producten voor het ontbijt worden gesponsord door Estafette de biologische eetwinkel. Elke klas ontvangt een pakket met 100% biologische producten: onder andere brood, rijstwafels, aardbeienjam zonder suiker, appelstroop, hagelslag, kaas, komkommers, Demeter-melk, natuurtroebel hoogstamappelsap, mandarijnen, bananen, nootjes, gedroogd fruit en rozijnen. Willem & Drees zorgt tot slot nog voor een appeltje rechtstreeks van de fruitteler.


De appelen van Willem & Drees arriveren.

Voor het thema 'Good Food' partnert The Good Family met andere duurzame voedselinitiatieven zoals FoodGuerilla, het nieuwe platform van NCDO dat verschillende initiatieven op het gebied van voedselzekerheid steunt en verbindt. The Good Family ontvangt financiële steun van het GROW fonds van Oxfam Novib. Estafette de biologische eetwinkel is een keten van 18 biologische speciaalzaken in Nederland. Estafette staat voor 100% biologische voeding uit een eerlijke economie.

Voor meer informatie: www.thegoodfamily.nl en www.estafette.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven