Voordeel Hout: Maatschappelijk verantwoord voordelig hardhout kopen

Houtgroothandel Regge Hout uit Goor is een nieuw initiatief begonnen op internet voor de verkoop van hardhout. Op Voordeel Hout kun je voordelig partijen hout online bestellen en kopen. De aangeboden partijen hardhout zijn courant, maar voldoen niet aan de strenge eisen van de grond-, weg- en waterbouw ten aanzien van bijvoorbeeld afmeting en houtsoort. Zowel de consument als de zakelijke gebruiker kan op Voordeel Hout terecht voor kleine(re) partijen hardhout.

Het idee van Voordeel Hout ontstond uit de behoefte van Regge Hout om restantpartijen hout MVO-vriendelijk te benutten. "Na levering van een order volgens groothandelsspecificatie of bestek blijven er vaak partijen hout over", aldus directeur Frans van Rooijen van Regge Hout. "Hout is een natuurproduct en een bestek of zaagspecificatie komt bijna nooit overeen met het gezaagde hout dat uit een stam te halen valt. Er zit bijna altijd meer hout in een boom dan er besteld is of dat voldoet aan de vraag vanuit de grond-, weg- en waterbouw of tuinhouthandel. Denk daarbij aan hoeveelheid, afmeting, houtsoort of kleur. Tot voor kort was er voor dit hout geen structurele bestemming binnen Regge Hout. Toch wilden we er iets mee. Zo is het idee voor Voordeel Hout ontstaan. Nu kunnen we deze partijen hardhout maatschappelijk verantwoord gebruiken en maken we er consumenten en de kleine vakman ook nog blij mee.""We overwegen nu al om andere aanbieders van partijen hout toe te laten tot Voordeel hout. Op deze wijze kunnen we het aanbod nog groter en aantrekkelijker maken en nog meer hout maatschappelijk verantwoord laten gebruiken."

Voordeel Hout is op 12 november 2013 gelanceerd. Bij aanvang stonden er ruim 400 bundels hout op www.voordeelhout.nl. Eind van het jaar moeten dat er 1.000 zijn. De hoeveelheden per bundel variëren van enkele planken tot ruim 3 m3 bestekhout in één bundel. Betalen kan op Voordeel Hout met iDeal of zelf overmaken. Gekochte bundels hardhout kunnen iedere zaterdag worden afgehaald tussen 8:00 uur en 12:00 uur in Goor bij Regge Hout. Voordeel Hout is nog in onderhandeling met een grote transporteur ten behoeve van transport door heel Europa.

Voor meer informatie: www.voordeelhout.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven