In het BD-Totaal weeknieuws van week 44 wordt de historie van De Traay besproken in het item 'Bedrijf in Beeld': Het was in het jaar 1972 dat Wouter Vuijk, een jonge leerling zilversmid, in zijn studentenkamer een klein winkeltje met biologische producten opende. Hij verkocht allerlei granen, noten, yoghurts en honing, die hij betrok van een plaatselijke imker. Getroffen door de natuurlijke omgang tussen de imker en zijn bijenvolk, kocht Wouter Vuijk zijn eerste bijenkasten.
Vandaag de dag combineert De Traay haar ambachtelijke imkerij met moderne honingverwerking, wat resulteert in een prachtig assortiment kwaliteitshoning.
Deze honingtoppings zijn de nieuwste aanwinsten in het assortiment van De Traay.
De Traay heeft al 30 jaar een eigen imkerij. De dagelijkse omgang met de bijenvolken vormt nog steeds de basis voor het vakmanschap waarmee honing wordt gemaakt. De Traay hanteert strenge eisen ten aanzien van haar leveranciers, de kwaliteit van de geleverde grondstoffen en werkt daarom samen met imkers die rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten en heeft zelfs in samenwerking met Skal de EKO-richtlijnen voor honing opgesteld.
De honingverwerking gebeurt bij lage temperaturen (maximaal 40 graden Celcius). De crème honing wordt geënt en geroerd, zodat in meerdere weken een mooie kwaliteit crème wordt opgebouwd. Uiteindelijk wordt de honing zodanig gefilterd, dat eventuele vervuiling wordt verwijderd, maar natuurlijke bestanddelen zoals (voedzame) stuifmeelkorrels in de honing blijven. Een gecontroleerde verwerking dus waarbij de waardevolle voedingstoffen (enzymen, eiwitten, mineralen en vitaminen) bewaard blijven.
Voor meer informatie: www.detraay.com, www.bd-totaal.nl
Bron: BD-Totaal weeknieuws, week 44

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-06 Nieuw: een snoeppot vol dadel treats
- 2022-07-04 "Ik dacht eigenlijk dat dit in ons kleine land niet mogelijk was"
- 2022-07-01 "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- 2022-07-01 QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- 2022-06-23 Oekraïense bio-sector verkeert in zeer zwaar weer
- 2022-06-22 Nieuw: Vegan chocoladefudge en dropfudge
- 2022-06-15 Nieuwe popcornvariant Moonpop: Salted Caramel
- 2022-06-14 Dadel treats nieuwkomer in tussendoortjesschap
- 2022-06-14 Heerlijkheid Mariënwaerdt nieuw bij online bio-groothandel Amanvida
- 2022-06-13 Afrika herontdekt eigen graan
- 2022-06-02 Duitse eiwitrepen nu bij Albert Heijn
- 2022-05-31 Nieuw: Saltsidis biologsiche Cretan Gold Olijfolie extra vierge
- 2022-05-31 Dominique klom op van inpakker tot teamleider: "Ik was toe aan een uitdaging"
- 2022-05-25 Clearspring voegt trio biologische tahini's toe aan aanbod
- 2022-05-25 Nieuw: Salterra biologische Dukkah met zeewier
- 2022-05-18 Nieuw van Beltane: Biomix Bloemkool Ovenschotel
- 2022-05-17 Nieuw: 9x Gebrand bamboezout & zwarte knoflook
- 2022-05-11 Nieuw: Fiordifrutta Granaatappel, Aloë en Hibiscus
- 2022-05-06 "Laag gehalte insectenmeel stimuleert mensen om het eens uit te proberen"
- 2022-05-03 Binnenkort bij Amanvida: Goldate - biologische dadelproducten uit Dubai