De Traay: van klein winkeltje op studentenkamer naar moderne honingverwerker
Vandaag de dag combineert De Traay haar ambachtelijke imkerij met moderne honingverwerking, wat resulteert in een prachtig assortiment kwaliteitshoning.
Deze honingtoppings zijn de nieuwste aanwinsten in het assortiment van De Traay.
De Traay heeft al 30 jaar een eigen imkerij. De dagelijkse omgang met de bijenvolken vormt nog steeds de basis voor het vakmanschap waarmee honing wordt gemaakt. De Traay hanteert strenge eisen ten aanzien van haar leveranciers, de kwaliteit van de geleverde grondstoffen en werkt daarom samen met imkers die rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten en heeft zelfs in samenwerking met Skal de EKO-richtlijnen voor honing opgesteld.
De honingverwerking gebeurt bij lage temperaturen (maximaal 40 graden Celcius). De crème honing wordt geënt en geroerd, zodat in meerdere weken een mooie kwaliteit crème wordt opgebouwd. Uiteindelijk wordt de honing zodanig gefilterd, dat eventuele vervuiling wordt verwijderd, maar natuurlijke bestanddelen zoals (voedzame) stuifmeelkorrels in de honing blijven. Een gecontroleerde verwerking dus waarbij de waardevolle voedingstoffen (enzymen, eiwitten, mineralen en vitaminen) bewaard blijven.
Voor meer informatie: www.detraay.com, www.bd-totaal.nl
Bron: BD-Totaal weeknieuws, week 44