Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Traay: van klein winkeltje op studentenkamer naar moderne honingverwerker

In het BD-Totaal weeknieuws van week 44 wordt de historie van De Traay besproken in het item 'Bedrijf in Beeld': Het was in het jaar 1972 dat Wouter Vuijk, een jonge leerling zilversmid, in zijn studentenkamer een klein winkeltje met biologische producten opende. Hij verkocht allerlei granen, noten, yoghurts en honing, die hij betrok van een plaatselijke imker. Getroffen door de natuurlijke omgang tussen de imker en zijn bijenvolk, kocht Wouter Vuijk zijn eerste bijenkasten.

Vandaag de dag combineert De Traay haar ambachtelijke imkerij met moderne honingverwerking, wat resulteert in een prachtig assortiment kwaliteitshoning.


Deze honingtoppings zijn de nieuwste aanwinsten in het assortiment van De Traay.

De Traay heeft al 30 jaar een eigen imkerij. De dagelijkse omgang met de bijenvolken vormt nog steeds de basis voor het vakmanschap waarmee honing wordt gemaakt. De Traay hanteert strenge eisen ten aanzien van haar leveranciers, de kwaliteit van de geleverde grondstoffen en werkt daarom samen met imkers die rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten en heeft zelfs in samenwerking met Skal de EKO-richtlijnen voor honing opgesteld.

De honingverwerking gebeurt bij lage temperaturen (maximaal 40 graden Celcius). De crème honing wordt geënt en geroerd, zodat in meerdere weken een mooie kwaliteit crème wordt opgebouwd. Uiteindelijk wordt de honing zodanig gefilterd, dat eventuele vervuiling wordt verwijderd, maar natuurlijke bestanddelen zoals (voedzame) stuifmeelkorrels in de honing blijven. Een gecontroleerde verwerking dus waarbij de waardevolle voedingstoffen (enzymen, eiwitten, mineralen en vitaminen) bewaard blijven.

Voor meer informatie: www.detraay.com, www.bd-totaal.nl

Bron: BD-Totaal weeknieuws, week 44
Publicatiedatum: