Nu 40 biologische bedrijven actief in de Verenigde Arabische Emiraten

De vraag naar verse, lokaal geteelde producten die vrij zijn van chemicali├źn groeit in de Verenigde Arabische Emiraten. Uit een rapport van het ministerie van Milieu en Waterstaat blijkt momenteel meer dan 40 biologische bedrijven in de VAE actief zijn, verspreid over een totale oppervlakte van ongeveer 3890 hectare. Ze telen 62 verschillende producten.

De meeste bio-bedrijven in het land telen dadels, tomaten, groene bonen en andere groenten en fruit. Er wordt ook gemeld dat het ministerie boeren ondersteund bij de omschakeling naar biologische landbouw.

Het ministerie opende niet alleen twee handelscentra voor biologische producten in Dubai, maar heeft ook 600.000 met organische meststoffen uitgedeeld aan meer dan 10.000 boeren. Ook is er door het ministerie een uitgebreid trainingsprogramma georganiseerd over de fundamenten van de biologische landbouw voor boeren en arbeiders. En er wordt momenteel gewerkt aan een strategie voor de verdere ontwikkeling van de biologische landbouw in het land.

Bron: Khaleej Times
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven