
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Verhuizing Boomgaard Ter Linde blijkt juiste stap voor BD-bedrijfsvoering
Boomgaard Ter Linde is een biologisch-dynamisch (BD) werkend bedrijf met een oppervlakte van ruim 17 hectare. Er worden vooral appelen en peren geteeld. In 1977 werd er gestart in 's Heer Hendrikskinderen, vlakbij Goes. In 1980 schakelden zij het bedrijf om naar biologisch-dynamisch. Na 10 jaar werd besloten om een andere plek te zoeken, die beter geschikt was voor hun bedrijfsvoering. Want één van de dingen die ze hadden geleerd, is, dat de kwaliteit van de grond een heel belangrijke rol speelt in de biologische teelt. Niet alleen het humusgehalte, maar ook de structuur en ontwatering bepalen in sterke mate de kwaliteit van het fruit en de aantasting door ziekten en plagen.
Van Loverendale BV kwam in 1991 het aanbod grond over te nemen van het biologisch-dynamische gemengde bedrijf Ter Linde in Oostkapelle. Dit aanbod, met het vooruitzicht ook samen te kunnen werken met andere takken van landbouw, zoals de veehouderij voor de mestvoorziening, maakten de stap wel heel aantrekkelijk. De grond was geschikt voor fruitteelt en bovendien al sinds 1930 biologisch-dynamisch bewerkt.
Bron: Weeknieuws BD-Totaal
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation