Verhuizing Boomgaard Ter Linde blijkt juiste stap voor BD-bedrijfsvoering

De hoofdleveranciers voor Nederlandse biologische appelen en peren van BD-Totaal zijn Boomgaard Ter Linde en Boomgaard De Muyehof. In het Weeknieuws week 42 van BD-Totaal vertelt de organisatie graag iets meer over het bedrijf van Heleen van Elsacker, Piet Korstanje en Martijn Weijsenfeld:

Boomgaard Ter Linde is een biologisch-dynamisch (BD) werkend bedrijf met een oppervlakte van ruim 17 hectare. Er worden vooral appelen en peren geteeld. In 1977 werd er gestart in 's Heer Hendrikskinderen, vlakbij Goes. In 1980 schakelden zij het bedrijf om naar biologisch-dynamisch. Na 10 jaar werd besloten om een andere plek te zoeken, die beter geschikt was voor hun bedrijfsvoering. Want één van de dingen die ze hadden geleerd, is, dat de kwaliteit van de grond een heel belangrijke rol speelt in de biologische teelt. Niet alleen het humusgehalte, maar ook de structuur en ontwatering bepalen in sterke mate de kwaliteit van het fruit en de aantasting door ziekten en plagen.

Van Loverendale BV kwam in 1991 het aanbod grond over te nemen van het biologisch-dynamische gemengde bedrijf Ter Linde in Oostkapelle. Dit aanbod, met het vooruitzicht ook samen te kunnen werken met andere takken van landbouw, zoals de veehouderij voor de mestvoorziening, maakten de stap wel heel aantrekkelijk. De grond was geschikt voor fruitteelt en bovendien al sinds 1930 biologisch-dynamisch bewerkt.

Bron: Weeknieuws BD-Totaal

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.