"Bio-aandeel bij ons groeit verbazingwekkend snel"

Nieuwe productielocatie Nielsen-Massey Vanillas geopend

Tholen - Nielsen-Massey Vanillas International heeft op woensdag 2 oktober haar nieuwe Europees hoofdkantoor en productielocatie officieel in gebruik genomen. Het bedrijf verhuisde van de Uranusweg 10 in Leeuwarden naar de Apolloweg 8 in dezelfde plaats. "We hebben hiermee onze productieruimte kunnen verdrievoudigen. En het kantoor is zelfs vertienvoudigd", zo vertelt Bouwe de Vries, algemeen directeur van de producent en handelaar van vanille- en overige extracten.


De voorgevel van het nieuwe pand.

De openingshandeling vond plaats op 2 oktober tijdens een open dag. "Deze open dag was heel geslaagd. Er zijn zo'n 175 bezoekers afgekomen op de 'cocktail-meeting' en meer dan 100 mensen woonden tijdens een exclusief diner een presentatie bij van pastry chef Arthur Tuytel. Hij verwerkte onze vanille-extracten in diverse gerechten."


De openingshandeling.

Bio-aandeel groeit

Bouwe geeft aan dat het bio-aandeel nog altijd groeiende is binnen Nielsen-Massey Vanillas International. "Dit aandeel groeit echt verbazingwekkend snel. Er is steeds meer vraag naar biologische vanilleproducten. We halen steeds meer vanille-extract uit verse biologische vanillebonen. Ik geef toe dat de opstart van de bio-productie financieel best zwaar was, maar het is een mooie beloning om te zien dat de drempel om met bio-producten te werken steeds lager wordt." In het nieuwe pand is de productiecapaciteit voor biologische vanille-extracten verdubbeld. "Ook hebben we nu de beschikking over aparte apparatuur voor de bio-productie, dit scheelt ons een heleboel schoonmaakwerk."


Bouwe de Vries (rechts) heft het glas met onder andere Matt Nielsen (tweede van links).

De ondernemer vertelt dat de verhuizing al met al een erg complex proces was. "We wilden ook voor, na en tijdens onze verhuizing de klanten uiteraard blijven voorzien van vanille. Dit was een hele puzzel, maar het is uiteindelijk gelukt."


De setting van het diner.

Voor meer informatie:

Bouwe de Vries
Nielsen-Massey Vanillas International
Apolloweg 8
8938 AT Leeuwarden
058 2882880
Bouwedev@nielsenmassey.com
www.nielsenmassey.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven