BioRey is gestart met de oogst van biologische pompoenen

BioRey in Andijk is gestart met de oogst van biologisch geteelde oranje pompoenen. De pompoenen worden vanaf het land gesorteerd en opgeslagen onder de juiste temperatuur en luchtvochtigheid, wat er voor zorgt dat er tot medio januari Nederlands geteelde pompoenen geleverd kunnen worden aan de groothandels en supermarkten binnen Europa.Vraag en aanbod worden in een vroeg stadium afgesproken en hierin is de juiste keuze van het zaad een belangrijk element dat bijdraagt aan een hoog kwaliteitsniveau.

Door een groot aantal telers worden de pompoenen verbouwd en vermarkt door BioRey. De pompoenpool zorgt voor kwaliteit en continuïteit. BioRey maakt ook vroegtijdige afspraken met landen buiten Europa. Deze projecten dragen bij aan het jaarrond leveren van pompoenen. Dit alles gebeurt in samenwerking met het sorteer-, was- en verpakkingsbedrijf Fokke Jonkman uit Lelystad. Van hieruit vertrekken er dagelijks vrachtwagens met gesorteerde pompoenen naar de eindafnemers. De pompoenen zijn inmiddels ingeburgerd en zijn door het hoge vitaminegehalte een zeer geliefd product geworden bij de consument.

Voor meer informatie:

Lou van Reij
BioRey BV
Handelsweg 2
1619 BJ Andijk
0228 591451
louvanreij@biorey.nl
www.biorey.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.