"Onze brievenbus zit elke dag vol met stickervellen"

Bionext tevreden over eerste Bio10daagse

Tholen - Bionext kijkt met tevredenheid terug op de eerste Bio10daagse die van 19 tot en met 28 september werd gehouden. Dit geeft Miriam van Bree aan. Zij is projectleider bij Bionext. "Het nieuwe evenement was een succes. En dit ondanks de korte voorbereidingstijd. Pas eind juli werd het contract getekend voor de meerjarige promotiecampagne 'Biologisch lekker natuurlijk', de Bio10daagse is één van de drie jaarlijkse grote campagnemomenten."

Bionext waardeert de inzet van de winkeliers enorm. "Bij EkoPlaza waren gedurende de Bio10daagse bijvoorbeeld alle huismerkproducten in de aanbieding. Dat is natuurlijk super. En ook bij andere winkels zijn veel acties gevoerd. Ik ben ervan overtuigd dat we dit alles nog beter neer kunnen gaan zetten wanneer we meer voorbereidingstijd hebben. In de reguliere supermarkten vonden de consumenten het lastig om de producten met stickers te vinden. Deze zaten nu vooral op versproducten omdat deze een snelle doorlooptijd hebben. Tijdens de volgende Bio10daagse moeten de stickers door de hele winkel te vinden zijn." Miriam heeft veel enthousiaste reacties van winkeliers gehad. "Sommigen hebben zelf ook nog wat acties op poten gezet, Natuurwinkel Gouda is daar een mooi voorbeeld van."

Volle stickervellen

Tijdens de Bio10daagse was op veel biologische producten een speciale actiesticker te vinden. Bij 10 stickers maken de consumenten kans op een verzorgd weekend voor twee personen op een biologische Bed&Breakfast in de Bommelerwaard (Boerderij Schuttershof). "Dit is een groot succes. Onze brievenbus zit elke dag vol met stickervellen. Men kan de stickervellen nog tot en met de tiende inleveren. Er is zelfs handel op Marktplaats omheen ontstaan, mensen zoeken elkaar op om de stickervellen toch nog vol te krijgen."


Thuisafgehaald-actie

Miriam geeft aan dat de Thuisafgehaald-actie ook geslaagd lijkt te zijn. "Dit gaan we uiteraard nog evalueren, maar zoals het er nu naar uitziet hebben de thuiskoks gretig gebruik gemaakt van deze kortingsactie. Zo'n 5.000 thuiskoks van Thuisafgehaald en 24.000 'afhalers' ontvingen een kortingsvoucher om boodschappen te doen bij de biologische speciaalzaak. Dit is een groep die we meer bij de biologisch branche willen betrekken en we hopen dat dit door deze actie gelukt is." Voor de kookwedstrijd zijn inmiddels al 30 inzendingen binnen. Deze actie loopt nog tot 20 oktober en Miriam verwacht dat er zeker nog meer recepten ingestuurd zullen worden.

Boerenbedrijven

Tijdens de Bio10daagse openden ook een aantal boerenbedrijven de deuren voor het publiek. "De Stoerderij had bijvoorbeeld twee dagen lang excursies, die allemaal volgeboekt waren. Ook de appelplukfeesten en oogsten bij de boer zijn zeer druk bezocht."

Media-aandacht

Miriam is blij met de relatief grote media-aandacht die in korte tijd gerealiseerd is. "Met de bijlage van acht pagina's in de Metro hebben we erg veel mensen bereikt. En via social media is veel aandacht gegenereerd. Hetzelfde geldt voor de grote advertentie in De Telegraaf."

Bionext is nu al bezig met de voorbereiding van het volgende campagnemoment in de promotiecampagne 'Biologisch lekker natuurlijk': 'Gezonde Start' in januari. "We zijn de eerste ideeën al op papier aan het zetten."

Voor meer informatie:

Miriam van Bree
Bionext
Laan van Vollenhove 3221
3706 AR Zeist
030 2339970
van.bree@bionext.nl
www.bionext.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.