Spanje: Biologische avocado's en mango's naar Zwitserland

Ecoservicios Integrales Agrícolas is één van de oudste agrarische bedrijven in de stad Axarquía, Malaga. Het bezit ongeveer 100 hectare, toegewijd aan de productie van tropisch fruit, maar ook de plantage 'El Molino del Potril', één van de oudste in Andalusië op het gebied van biologische productie (sinds 1989)."We zijn één van de grootste biologische producenten en hebben een overeenkomst bereikt om onze gehele productie naar Zwitserland te exporteren", onthult de manager, José Luis Armenteros. Overzees hebben we de beste klanten voor mango's en avocado's gevonden.

El Molino del Potril bezit 14 hectare gewijd aan de mangoteelt en 13 voor biologische avocado's, alles gecertificeerd met het prestigieuze 'Bio Suisse'. Er wordt een aantal zeer speciale behandelingen gebruikt, zoals 'Potasic' zeep, koper (in zeer beperkte doses) en zelfs feromonen om de afwezigheid van chemische producten ter bestrijding van plagen en ziekten te compenseren.

Wat betreft meststoffen: ze gebruiken vooral biologische stoffen zoals compostmest van schapen en geiten, of geautoriseerde producten die rijk zijn aan fulvo- en humuszuren, die iets duurder zijn dan de conventionele productie. De arbeidskosten zijn ook hoger, omdat bijvoorbeeld het aantal werknemers dat nodig is voor een traditionele landoogst groter is dan dat bij een chemische productie. De eindprijzen liggen tussen de 15 en 20% hoger dan bij traditioneel fruit.

Bron: Diariosur.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven