"Ons gevoel van veiligheid is compleet weg"

Inbraak door actiegroep Ongehoord schokt biologische pluimveehouders

Tholen - De actiegroep Ongehoord heeft de afgelopen maanden illegaal dieren in diverse pluimveestallen gefilmd. Op de website van Ongehoord zijn 26 september eenzijdige beelden geplaatst, waarbij ingezoomd wordt op individuele dieren met welzijnsproblemen. Tot de getroffen bedrijven behoren ook twee biologische vleeskuikenhouders. Zij reageren geschokt op de berichtgeving en zijn vooral boos over de inbraak.

Polderhoenhof

Bart Kok van de Polderhoenhof aan de Mercuriusweg 6 in Lelystad is vooral kwaad over het feit dat Ongehoord stiekem gefilmd heeft in de stallen. "Dat ze hier 's nachts in hebben gebroken vind ik eigenlijk nog het ergste. Ik heb aangifte gedaan, maar de politie kan er vooralsnog niks mee", zo reageert Bart.

Verder weet hij niet goed wat hij er over kan zeggen: "Tja, wat moet je ermee? Deze actie geeft echt een eenzijdig beeld van de situatie in de stallen. Je klapt een paar keer in je handen en je ziet vast wel een kuiken dat slecht ter been is. Hoe makkelijk kan het zijn?"

De pluimveehouder geeft aan blij te zijn met de steunreacties van Skal Biocontrole, Bionext en zijn voerleverancier. "Zij snappen allemaal onze boosheid en weten dat we onze zaken gewoon goed op orde hebben."


Biokip Dreumel

Ook Faan en Nicolette Vink van Biokip Dreumel (Maatschap Vink-Vos) zijn met name kwaad over de inbraak. "Onze kinderen zijn er erg overstuur door geraakt. Ons gevoel van veiligheid is compleet weg. We hebben inmiddels al rechtsbijstand ingeschakeld. Gezien de leeftijd van de kippen vermoeden we dat ze de beelden eind juli hebben opgenomen", vertelt Nicolette.

Ze geeft aan dat openheid van zaken enorm belangrijk is voor Biokip Dreumel. "Dat is ook het gemene aan deze actie. Wij werken zo secuur en zijn zó open naar de buitenwereld. Had gewoon toestemming gevraagd om te filmen." Nicolette vertrouwt wel op het gezonde verstand van de consumenten. "Zij prikken hopelijk door de negatieve insteek van Ongehoord heen, als ze een beetje logisch nadenken."

Nicolette en haar man Faan runnen het biologische akkerbouw- en pluimveebedrijf echt uit overtuiging. "Wij willen consumenten hiermee een alternatief bieden."

Voor meer informatie:

Bart Kok
Maatschap Polderhoenderhof
Mercuriusweg 6
8211 AV Lelystad
06 51312355
Bkok@polderhoenbestellen.nl
www.polderhoenbestellen.nl

Nicolette Vink
Maatschap Vink-Vos
Papesteeg 11
6621 KW Dreumel
0487 561353
info@biokipdreumel.nl
www.biokipdreumel.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven