"Goed gehoor gegeven aan oproep De Zaai-Ster"

Volop bio-producten beschikbaar gesteld voor Restival

Tholen - Zaterdag 21 september is aan de Wenkebachweg in Amsterdam het Restival gehouden. Met dit festival wil de organisatie op een alternatieve wijze aandacht vragen voor de berg eten en drinken, maar ook decoratie en afval, die we steeds klakkeloos weggooien. Het festival wil met een duidelijke knipoog aan het eind van het festivalseizoen een feestje maken waarbij gebruik wordt gemaakt van de resten van de verschillende festivals van het afgelopen seizoen. Hiervan werd onder meer een grote draak van karton en hout gemaakt. Hierin waren taps met drank verwerkt, waarmee de bezoekers hun eigen cocktails samen konden stellen.

In navolging op het succes van 'Puur Noord Nederland Too Good To Waste'-paviljoen op het Noorderzonfestival in Groningen, was Puur Noord Nederland ook op Restival van de partij. Puur Noord Nederland riep speciaal voor Restival biologische merken, producenten en telers op om producten aan te leveren die anders niet gebruikt zouden worden. "Er is goed gehoor gegeven aan onze oproep", geeft Pleunie Baarveld van De Zaai-Ster aan.Er zijn onder meer grote biologische hamburgers beschikbaar gesteld door Eco Fields. "Ook hebben we gebruik mogen maken van Machedoux-kaas van De Oude Streek en Bastiaansen Bio Kaas heeft biologische geitenkaas geleverd. Klaas de Lange van Weerribben Zuivel heeft allerlei zuivelproducten geschonken en bio-tuinbouwbedrijf Arenosa heeft ons van biologische prei voorzien. Ook heeft groothandel De Nieuwe Band een hele grote bijdrage gedaan."

Pleunie vertelt dat de ongeveer 600 festivalbezoekers onder meer genoten hebben van biologische bietensoep van Buskruit, tosti's van Tosti Madness en couscous. "Het festival was erg geslaagd, mede doordat het ook prachtig weer was. 's Middags brak het echt open. Het is zeker weer voor herhaling vatbaar. Elk jaar wordt Restival weer op een andere locatie gehouden. De locatie van dit jaar, het oude Hells Angels-terrein, bleek uitermate geschikt voor Restival. Er heerste de hele dag een erg relaxte sfeer."

Voor meer informatie: www.restival.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.