Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reitse Spanninga gaat koken op LekkereTrek wagen

Komende zaterdag staat de bekende Friese kok Reitse Spanninga van 14:00 tot 15:00 uur op de wagen van LekkereTrek een heerlijke hap te bereiden tijdens de duurzame markt in het centrum van Joure.

In navolging van sterrenkok Dick Soeck, die afgelopen zaterdag op de wagen kookte, zet nu Reitse de stap. Volgens initiatiefnemer van LekkereTrek, Herman van Vliet toont het optreden aan dat ook de bekende chefs wel zien dat veranderen van eetgewoonten op straat begint. De moderne mens heeft immers minder vaste etenstijden en etensplaatsen. Bovendien is fastfood is al jaren een stijgende trend. Door nu op de wagen een eerlijke hap volgens de principes van Slowfood aan te bieden, snijdt het mes aan twee kanten. De consument wordt verleid beter te eten en wanneer er op straat goed gegeten wordt wil de consument ook thuis goed eten.


Dick Soeck in de LekkereTrek wagen.

Reitse Spanninga maakt een heerlijk gerecht klaar van varkensvlees van eerlijke boer Jaap Frerichs uit Echtenerbrug. Ook voor de vegetarische trek wordt gezorgd, want er zijn heerlijke onder andere 'pie's' op de wagen verkrijgbaar.

Recent kreeg LekkereTrek erkenning van de provincie Friesland in de vorm van een subsidie. Binnenkort zal de eerste wagen in Leeuwarden elke dag rondrijden. Als volgende stad wordt Groningen genoemd.
Publicatiedatum: