Mooi plaatje van jonge lepelaars op 'weidevogelboerderij' Hoeve Biesland

In het natuurgebied rond Hoeve Biesland in Delfgauw kan men verschillende weidevogels bewonderen. Hoeve Biesland is een door Vogelbescherming Nederland erkende weidevogelboerderij. De reden dat Vogelbescherming dit project heeft gestart is omdat het veel weidevogelsoorten niet meer lukt om voldoende jongen groot te brengen. De aantallen weidevogels nemen sterk af. Aangezien de meeste weidevogels op boerenland broeden en foerageren zijn boerenbedrijven van belang voor hun overlevingskansen. Een 'weidevogelboerderij' wordt door Vogelbescherming Nederland als volgt omschreven: Weidevogelboerderijen zijn agrarische bedrijven die zich primair en duurzaam richten op broedende weidevogels en opgroeiende kuikens.

Op de twitterpagina van Hoeve Biesland is dinsdagochtend (17 september) de onderstaande foto geplaatst. Hierop zijn drie jonge lepelaars te zien. "De lepelaars uit het nest zijn groot geworden en vliegen binnenkort naar Afrika." Bio-melkveehouder Jan Duijndam hoopt ze in het voorjaar weer terug te zien.Voor meer informatie: www.hoevebiesland.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.