Sociaal ecologisch woningbouwproject zoekt enthousiaste medebewoners

In de Vruchtenbuurt van Den Haag komt op de plaats van het huidige Maris College aan de Mient, op een terrein van 7.000 vierkante meter, een ecowijk van circa 30–35 ecologische woningen, die allen grenzen aan een gezamenlijke binnentuin.

In verschillende prijsklassen realiseren de toekomstige bewoners innovatieve duurzame woningen in een gezamenlijke, groene omgeving. Er zullen grondgebonden woningen en gelijkvloerse appartementen komen, een grote tuin, gedeelde fietsenberging, gemeenschappelijke ruimte, helofytenfilter, enzovoorts. Met de gemeente wordt intensief overlegd, de geplande oplevering is medio 2016.Er is in de initiatiefgroep nog plek voor nieuwe bewoners! Tijdens de Haagse Dutch Green Building Week vindt een informatieavond plaats in het gebouw van Duurzaam Den Haag.

Doelgroep: geïnteresseerde en enthousiaste toekomstige kopers (met koopbudget tussen €150.000 en €500.000) die in het ontwerpateliers een actieve bijdrage willen leveren aan het ontwikkelen van hun eigen huis in een gezamenlijke duurzame woonomgeving.Kom op woensdagavond 18 september 2013 naar het gebouw van Duurzaam Den Haag, Brouwersgracht 2 in Den Haag, om 19:30 uur. Volgende bijeenkomst is op 5 november. Informatie en aanmelding bij bestuurslid Gita van Duinen via e-mail: gita7jas@hetnet.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.