Woensdagmiddag 18 september

Jarige biologische kippen en Chicken House vieren feest

Adopteer een Kip bestaat 10 jaar en dat is reden voor een feestje, samen met de kippen! Op woensdagmiddag 18 september om 14:30 uur is iedereen welkom op biologische boerderij de Marsen in natuurgebied het Twiske (bij Amsterdam). De boeren vertellen over het leven van de biologische kip en laten zien hoe goed ze het hebben. Kinderen en volwassenen kunnen kippen schilderen, kippen aaien, eieren rapen of een partijtje eiervoetbal spelen.

Adopteer een Kip is speciaal voor het lustrum een bijzondere samenwerking aangegaan. In de hele maand september ontvangt iedereen die een kip of haan adopteert gratis een spannend jeugdboek naar keuze uit de boekenserie Chicken House. Miriam van Bree, projectleider bij Bionext: "Deze boekenserie van The House of Books is avontuurlijk, verrassend en eigenwijs. Net als een biologische kip eigenlijk! De boeken zijn uitgekozen door Barry Cunningham, de ontdekker van Harry Potter. De eerste leg ligt in de winkels: Klauwhand (10+), Oorlogskinderen (12+) en The Look (14+)."

In totaal telt ons land ruim 42,8 miljoen leghennen. Het merendeel van deze kippen komt nooit buiten en heeft slechts anderhalf A4'tje ruimte. Biologische legkippen zijn geluksvogels: ze hebben elk 4 vierkante meter buitenuitloop, eten biologisch voer en hebben veel bewegingsruimte, stro en daglicht in de stal. Het uitgangspunt van de biologische landbouw is dat dieren een dierwaardig leven leiden en zoveel mogelijk hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Snavelkappen en genetisch gemanipuleerd veevoer is verboden in de biologische houderij.

Als je meedoet aan Adopteer een Kip, zorg je ervoor dat een kip een dierwaardig leven krijgt op een biologische pluimveehouderij. Tegelijkertijd draag je bij aan de algemene promotie van biologisch en aan speciale kippenprojecten, zoals de aanplant van bomen en struiken in de uitloop. Als dank voor je bijdrage kun je elke maand een doosje kakelverse biologische eieren ophalen bij een deelnemende winkel in de buurt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven