Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober organiseert de Vegetariërsbond in samenwerking met Vegatopia, Vega-Life en deVegetariër de eerste Veggie Fair op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Op de Veggie Fair staan de duurzame-, biologische- en veggielifestyle centraal. Dit wordt gedaan door een productmarkt waarop bedrijven zich presenteren en hun producten verkopen. Hier ligt de nadruk op biologisch, vegetarisch, plantaardig, verantwoord en gezellig. Tijdens de fair is er een programma met diverse sprekers, workshops en een kinderprogramma. "Met het toenemend aantal vegetariërs, vleesminderaars en flexitariërs is de tijd nu rijp voor een evenement waarop deze groep zich helemaal thuis kan voelen. Met de Veggie Fair is dat er nu", aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
De feitelijke organisatie van de Veggie Fair wordt uitgevoerd door Christine Burgemeester van Vegetafel in opdracht van de Vegetariërsbond. De fair zal zich richten op iedereen die geïnteresseerd is in vegetarisch eten, plantaardige producten en duurzame voeding en producten. Op dit moment wordt nog druk gewerkt aan de invulling van het programma dat zal bestaan uit diverse interessante lezingen en workshop. "Proeven, ontdekken en ontmoeten staan centraal tijdens dit evenement. Naast leuk en leerzaam willen we vooral een open en gezellige sfeer creëren. De Veggie Fair is daarom gratis toegankelijk voor iedereen", aldus Floris de Graad.
Tijdens de Veggie Fair zal ook de aftrap plaatsvinden van De Vegetarische Restaurantweek, die dit jaar wordt gehouden van 7 tot en met 13 oktober. Tijdens deze week kan men in geselecteerde restaurants genieten van een lekker en voordelig vegetarisch menu. Tijdens deze week kan men bij de restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische gerechten, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu's kosten 25 euro; in het hoogsegment is dit 40 euro.
Voor meer informatie: Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond): 020 3300044/06 28071832 of f.degraad@vegetariers.nl.

Abonneren
Vacatures
- Business Development Manager – Frozen Fruits
- Commercieel Logistiek Medewerker
- Medewerker Marketing & Communicatie
- Assistant Technical Manager
- Inkoop Controller
- QA/QC Administrator
- Support Medewerker
- Loodskantoor Medewerker Verlading
- Trader in Zachtfruit en Exoten
- Installatie- / servicemedewerker interieurbeplanting
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-05 Bio-café NH in teken van korte keten: 14 juli
- 2022-07-04 Webinar 'Marktwaarde creëren met keurmerken': woensdag 6 juli
- 2022-07-01 Eerste Organics Europe Youth Event: 31 augustus en 1 september
- 2022-06-29 Positieve energie en emoties wisselen elkaar af tijdens Caring Farmers dag
- 2022-06-29 Dit zijn de winnaars van de Natexpo Awards
- 2022-06-28 Eerste demo-activiteiten Tuinderij de Es van start
- 2022-06-27 Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- 2022-06-24 Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- 2022-06-22 Fotoreportage: ‘Gangbare jongens’ zorgen voor meer dan genoeg gesprekstof tijdens BioBorrel
- 2022-06-22 Biologisch tafelen op Landgoed Bleijendijk
- 2022-06-22 “Overal waar restafval is, kan de machine gebruikt worden om dat afval te verwerken tot geschikte bodemvoeding”
- 2022-06-21 Carmel College Salland wint finale Food Challenge 2022 met beste poké bowl
- 2022-06-21 Biofach belicht scenario's en kansen op weg naar klimaatneutraliteit
- 2022-06-17 Organic Food & Eco Living Iberia maakt succesvolle terugkeer naar Madrid
- 2022-06-17 "Raak consumenten in het hart"
- 2022-06-16 Solidariteit met Oekraïense bioboeren tijdens Europees congres
- 2022-06-15 “Zowel de biologische- als de gangbare sector zal zich meer moeten richten op de weerbaarheid van rassen en teeltsystemen”
- 2022-06-15 28 juni: innovatiedag over groenbemesters en bodemnutriënten
- 2022-06-13 Zonnige editie Kom in de Kas geeft energie in moeilijke tijden
- 2022-06-10 Jubileum Zomermarkt De Groene Passage: zaterdag 25 juni