'Melk de witte motor'

Subsidie voor project dat bio-melkveehouderij op Texel moet vlottrekken

Het project Melk de witte motor voor Texel krijgt subsidie van het Waddenfonds. Dat heeft het dagelijks bestuur besloten. Het project richt zich op het vlottrekken van de biologische melkveehouderij op Texel. Aan 6 projecten werd in totaal 2,6 miljoen euro subsidie verleend. In totaal wordt met deze 6 projecten 6,5 miljoen euro in het Waddengebied geïnvesteerd.

Een groep samenwerkende melkveehouders op Texel richt zich op het vlottrekken van de biologische melkveehouderij. Hiervoor wordt de productie van biologische melk, afkomstig van het eiland, vergroot naar totaal 1 miljoen liter per jaar. Dit gebeurt door opschaling van de melkproductie door VOF Dijkmanshuizen van 285.000 naar 425.000 liter per jaar én het stimuleren van de overstap naar biologische productiemethoden door andere Texelse melkveehouders.

De subsidieaanvraag omvat de meerkosten voor de bouw van een duurzame stal met daarin de technische aanpassingen voor de biologische productiemethoden, kennisverspreiding en begeleiding van agrariërs, die willen omschakelen. Het Waddenfonds kent aan het project Melk de witte motor voor Texel een subsidie toe van 99.750 euro. De totale kosten bedragen 199.500 euro.

Bron: Provincie Friesland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.