Agri meets Design tijdens twaalfde editie Dutch Design Week

De boerderij als ontwerpstudio

Wat gebeurt er als je boeren en designers samen aan de ontwerptafel zet? Dit gaat Agri meets Design onderzoeken tijdens de twaalfde editie van de Dutch Design Week in Eindhoven. Agri meets Design wil hiermee laten zien hoe veelzijdig en waardevol de inbreng van ontwerpers kan zijn bij veranderingsprocessen en innovatie in de landbouw. Gedurende de week worden boeren, beleidsmakers en ontwerpers uitgedaagd om samen de landbouw te 'herontwerpen' en ideeën te genereren voor onder andere het mobiliseren van de betrokken maar ook kritische burger, het bedenken van slimme verpakkingen tegen voedselverspilling of het ontwerpen van de boerderij van de toekomst. Agri meets Design vindt plaats van 19 tot en met 27 oktober op Strijp S in Eindhoven.

Tijd voor een herontwerp

De Nederlandse landbouw is kennisintensief, innovatief en van wereldklasse. Tegelijkertijd is het voedselproductiesysteem toe aan een fundamenteel herontwerp. Een goede voedselproductie ligt aan de basis voor kwaliteit van leven, maar dan moeten we wel zien los te komen van de huidige schaduwzijden van ons voedselsysteem.

Dat is precies waar designers een rol in kunnen spelen. De wereld van Dutch Design barst van de creativiteit en het talent, en zet haar krachten steeds meer in om te kijken naar maatschappelijke opgaven. Niet alleen brengen ontwerpers de meest prachtige en innovatieve producten en diensten naar voren, maar des te meer brengt de designindustrie een andere manier van denken met zich mee. Deze andere manier van denken, analyseren en handelen – ook wel design-thinking genoemd - kan een enorme impuls geven aan de landbouwsector. Of het nu gaat om het mobiliseren van de betrokken maar ook kritische burger, het bedenken van slimme verpakkingen tegen voedselverspilling of het vormgeven van nieuwe bedrijfsmodellen. Stuk voor stuk onderwerpen die met een nieuw ontwerp benaderd kunnen worden en het in zich hebben om doorbraken te realiseren binnen ons voedselsysteem.


Dutch Design Week

Het Agri meets Design programma is van 19 oktober tot 27 oktober te bezoeken op Strijp S in Eindhoven. Het programma biedt een serie FARM:LABS. Dit zijn ontwerpsessies waar boeren, beleidsmakers en ontwerpers aan de slag gaan met thema's als slimme verpakkingen, robots op het erf, educatie, crowdfunding en het ontwerpen van nieuwe businessmodellen. De week wordt afgesloten met de #polderhack. Een tweedaagse hackathon waarin dataridders en boeren zij aan zij strijden om met open data ons voedselsysteem slimmer en beter te maken.

Voor het publiek is er een gratis toegankelijke showcase waarin toonaangevende Agri meets Design projecten worden geëxposeerd en waarin bezoekers worden uitgedaagd niet alleen de rol van consument, maar ook de rol van ontwerper aan te nemen. De Youth Food Movement organiseert tijdens de week een Eetcafé Live, een talkshow waarbij boeren en burgers elkaar ontmoeten.

Voor het volledige programma en nieuws www.agrimeetsdesign.com.

Agri meets Design wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van: ZLTO, Capital D, Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.