Het eerste Healthy Food Camp van cateraar Adams Appels was een groot succes op Mysteryland (zaterdag 24 augustus). Adams Appels bedacht het Healthy Food Camp om festivalgangers tegemoet te komen in hun behoefte aan goed en gezond eten. Het Healthy Food Camp op Mysteryland was eigenlijk slechts een try-out, maar door het succes komt Adams Appels volgend festivalseizoen zeker terug met een grotere en uitgebreidere versie van de gezonde eethoek.
Adams Appels, dat pas dit voorjaar is opgezet door chefkok Tawfik Youssfi en partner Marta Rozsa, is een cateraar, traiteur en chef aan huis voor privé en zakelijke gelegenheden. De keuken is geïnspireerd op de landen rondom de Middellandse Zee. De Tuin van Europa noemt de chefkok dit gebied. Niet alleen omdat dit een veelzijdige en rijke keuken is; het Mediterrane dieet staat bekend als een van de gezondste levensstijlen. Het zou namelijk leiden tot afname van lichaamsgewicht en cholesterol en de kans op hart- en vaatziekten en diabetes verkleinen. Het menu wordt hiernaast zoveel mogelijk van biologische, lokale en seizoensgebonden producten bereid. Middellandse Zee-producten die bijvoorbeeld niet in Nederland groeien worden wel uit andere landen gehaald.
Vanwege het slechte aanbod van gezond eten op festivals bedacht Adams Appels het Healthy Food Camp: een gezonde eethoek met een chill area waar lekkere Mediterrane mezze's (tapas), ofwel Slow Mediterranean Food, en pure en eerlijke sapjes verkrijgbaar zijn en waar festivalgangers zich laten adviseren door een natuurvoedingsdeskundige. De publiekscatering op festivals moet volgens de cateraar mee met de stroom van een bewustere levensstijl, aangezien we daar meer mee bezig zijn dan ooit. Tijdens Mysteryland, dat afgelopen weekend plaatsvond, kreeg Adams Appels de kans om het Healthy Food Camp voor het eerst neer te zetten. Dit bleek een groot succes.
Dat festivalbezoekers geen behoefte meer hebben aan de standaard vette hap kwam duidelijk naar voren uit hun reacties. Op het menu stond een Italiaanse salade met zongedroogde tomaten, artisjokharten, olijven met parelcouscous, humus, baba ganoush, tabouleh, gebakken merquez worstjes, tzatziki, brood en verschillende sapjes. Naast de festivalgangers was de organisatie van Mysteryland erg blij met het goedbezochte Healthy Food Camp. Tevens omdat Mysteryland in het bezit is van de Industry Green certificering sinds 2012, dat staat voor een duurzame inzet en betrokkenheid, is het Healthy Food Camp een goede match. Volgend jaar kunnen we het Healthy Food Camp daarom groter en uitgebreider terug verwachten. De cateraar is hiervoor al in gesprek diverse partners die zich ook met eerlijk eten bezig houden.
Eerder deze zomer had Adams Appels op een kleinere schaal op XO Live! en Solar Weekend hun succes met hun Slow Mediterranean Food al bewezen. De cateraar kijkt door deze successen nu al uit naar de uitgebreidere versie van het Healthy Food Camp van volgend jaar.
Voor meer informatie: www.adamsappels.nl
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Demoveldbijeenkomsten robuuste aardappelrassen: 4, 11 en 20 juli
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis