Eerste Healthy Food Camp van cateraar Adams Appels op Mysteryland groot succes

Het eerste Healthy Food Camp van cateraar Adams Appels was een groot succes op Mysteryland (zaterdag 24 augustus). Adams Appels bedacht het Healthy Food Camp om festivalgangers tegemoet te komen in hun behoefte aan goed en gezond eten. Het Healthy Food Camp op Mysteryland was eigenlijk slechts een try-out, maar door het succes komt Adams Appels volgend festivalseizoen zeker terug met een grotere en uitgebreidere versie van de gezonde eethoek.

Adams Appels, dat pas dit voorjaar is opgezet door chefkok Tawfik Youssfi en partner Marta Rozsa, is een cateraar, traiteur en chef aan huis voor privé en zakelijke gelegenheden. De keuken is geïnspireerd op de landen rondom de Middellandse Zee. De Tuin van Europa noemt de chefkok dit gebied. Niet alleen omdat dit een veelzijdige en rijke keuken is; het Mediterrane dieet staat bekend als een van de gezondste levensstijlen. Het zou namelijk leiden tot afname van lichaamsgewicht en cholesterol en de kans op hart- en vaatziekten en diabetes verkleinen. Het menu wordt hiernaast zoveel mogelijk van biologische, lokale en seizoensgebonden producten bereid. Middellandse Zee-producten die bijvoorbeeld niet in Nederland groeien worden wel uit andere landen gehaald.Vanwege het slechte aanbod van gezond eten op festivals bedacht Adams Appels het Healthy Food Camp: een gezonde eethoek met een chill area waar lekkere Mediterrane mezze's (tapas), ofwel Slow Mediterranean Food, en pure en eerlijke sapjes verkrijgbaar zijn en waar festivalgangers zich laten adviseren door een natuurvoedingsdeskundige. De publiekscatering op festivals moet volgens de cateraar mee met de stroom van een bewustere levensstijl, aangezien we daar meer mee bezig zijn dan ooit. Tijdens Mysteryland, dat afgelopen weekend plaatsvond, kreeg Adams Appels de kans om het Healthy Food Camp voor het eerst neer te zetten. Dit bleek een groot succes.Dat festivalbezoekers geen behoefte meer hebben aan de standaard vette hap kwam duidelijk naar voren uit hun reacties. Op het menu stond een Italiaanse salade met zongedroogde tomaten, artisjokharten, olijven met parelcouscous, humus, baba ganoush, tabouleh, gebakken merquez worstjes, tzatziki, brood en verschillende sapjes. Naast de festivalgangers was de organisatie van Mysteryland erg blij met het goedbezochte Healthy Food Camp. Tevens omdat Mysteryland in het bezit is van de Industry Green certificering sinds 2012, dat staat voor een duurzame inzet en betrokkenheid, is het Healthy Food Camp een goede match. Volgend jaar kunnen we het Healthy Food Camp daarom groter en uitgebreider terug verwachten. De cateraar is hiervoor al in gesprek diverse partners die zich ook met eerlijk eten bezig houden.Eerder deze zomer had Adams Appels op een kleinere schaal op XO Live! en Solar Weekend hun succes met hun Slow Mediterranean Food al bewezen. De cateraar kijkt door deze successen nu al uit naar de uitgebreidere versie van het Healthy Food Camp van volgend jaar.

Voor meer informatie: www.adamsappels.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.