
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Bestuurswisseling en onderzoek naar consumentengedrag tijdens ledenvergadering BioNederland
- "Ik vorm mijn bedrijf liever om tot bos dan tot traditioneel landbouwbedrijf"
- Kenari noten klaar voor entree op de Europese markt
- "Nóg meer eisen maken Landbouwakkoord een illusie"
- Planten- en warenmarkt bij Het Blauwe Huis in Ruinerwold
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Eerste Healthy Food Camp van cateraar Adams Appels op Mysteryland groot succes
Adams Appels, dat pas dit voorjaar is opgezet door chefkok Tawfik Youssfi en partner Marta Rozsa, is een cateraar, traiteur en chef aan huis voor privé en zakelijke gelegenheden. De keuken is geïnspireerd op de landen rondom de Middellandse Zee. De Tuin van Europa noemt de chefkok dit gebied. Niet alleen omdat dit een veelzijdige en rijke keuken is; het Mediterrane dieet staat bekend als een van de gezondste levensstijlen. Het zou namelijk leiden tot afname van lichaamsgewicht en cholesterol en de kans op hart- en vaatziekten en diabetes verkleinen. Het menu wordt hiernaast zoveel mogelijk van biologische, lokale en seizoensgebonden producten bereid. Middellandse Zee-producten die bijvoorbeeld niet in Nederland groeien worden wel uit andere landen gehaald.
Vanwege het slechte aanbod van gezond eten op festivals bedacht Adams Appels het Healthy Food Camp: een gezonde eethoek met een chill area waar lekkere Mediterrane mezze's (tapas), ofwel Slow Mediterranean Food, en pure en eerlijke sapjes verkrijgbaar zijn en waar festivalgangers zich laten adviseren door een natuurvoedingsdeskundige. De publiekscatering op festivals moet volgens de cateraar mee met de stroom van een bewustere levensstijl, aangezien we daar meer mee bezig zijn dan ooit. Tijdens Mysteryland, dat afgelopen weekend plaatsvond, kreeg Adams Appels de kans om het Healthy Food Camp voor het eerst neer te zetten. Dit bleek een groot succes.
Dat festivalbezoekers geen behoefte meer hebben aan de standaard vette hap kwam duidelijk naar voren uit hun reacties. Op het menu stond een Italiaanse salade met zongedroogde tomaten, artisjokharten, olijven met parelcouscous, humus, baba ganoush, tabouleh, gebakken merquez worstjes, tzatziki, brood en verschillende sapjes. Naast de festivalgangers was de organisatie van Mysteryland erg blij met het goedbezochte Healthy Food Camp. Tevens omdat Mysteryland in het bezit is van de Industry Green certificering sinds 2012, dat staat voor een duurzame inzet en betrokkenheid, is het Healthy Food Camp een goede match. Volgend jaar kunnen we het Healthy Food Camp daarom groter en uitgebreider terug verwachten. De cateraar is hiervoor al in gesprek diverse partners die zich ook met eerlijk eten bezig houden.
Eerder deze zomer had Adams Appels op een kleinere schaal op XO Live! en Solar Weekend hun succes met hun Slow Mediterranean Food al bewezen. De cateraar kijkt door deze successen nu al uit naar de uitgebreidere versie van het Healthy Food Camp van volgend jaar.
Voor meer informatie: www.adamsappels.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025