Broodje van de Streek bij Stadhuis Almere: Petit Pain Floriade

Almere heeft de eer de volgende Floriade te mogen organiseren. Daarom heet het Almeerse broodje voor de Week van de Smaak dit jaar Petit pain 'Floriade'. Petit pain 'Floriade' proeft naar duurzame streekproducten. Het bestaat uit:

  • Meergranen broodje – Bakkerij 't Zonnelied, Zeewolde (bio)
  • Tomaat 'coeur de boeuf' – Mijn Boer (geleverd via Hannah's)– de tomaat rijpt van binnenuit en kan zelfs groen gebruikt worden
  • Salade – Mijn Boer & eetbare bloemen – Hannah's BiodiVers, Zeewolde
  • Rode ui snippers – Mijn Boer
  • Osseworst – De Stadsboerderij, Almere (bio)
  • Groene kruiden mayonaise – bio met olijfolie, natuurazijn, mosterd van Almeerse weelde, bieslook, peterselie en basilicum van Mijn Boer, gemaakt in onze eigen keuken van het stadhuis Almere.Totdat het grootse tuinbouwevenement Floriade plaats vindt in 2022 zullen er jaarlijks evenementen worden georganiseerd die te maken hebben met de Floriade thema's Feeding, Greening, Healthying en Energyzing. Het heerlijk broodje Petit pain 'Floriade' heeft het allemaal in zich: het is voedzaam, groen, gezond en geeft je energie.

Het broodje komt uit de koker van Manager Facilitaire Zaken, Helen Spierings en is bedacht door chef kok Ad Rieken. Helen heeft de nieuwe aanbesteding van het restaurant in het stadhuis begeleid en de keuze van het beoordelingsteam is op Vitam gevallen. Vitam staat open voor streekproducten en wil samenwerken met lokale leveranciers. Sinds mei 2013 waait er dus een sterkere lokale wind binnen de catering van Stadhuis Almere. Vitam Catering heeft allerlei heerlijke lokale en duurzame producten in het assortiment opgenomen, zoals onder andere producten van de Kemphaan, Hannah's, en Mijn Boer. De klant kan in het restaurant voor biologische en streekproducten kiezen, en kan bovendien boodschappen doen voor thuis. Via de versmarkt wordt het mogelijk om op het Stadhuis lokale groenten te kopen.

Gemeente Almere wil ook graag weten of de verandering in het assortiment leidt tot een verkleining van de voedsel voetafdruk. Centrum Biologische Landbouw heeft daarvoor een nulmeting gedaan in 2012 en zal ook voor 2013 de voedsel-voetafdruk weer in kaart brengen. Meer seizoensproducten, lokaal inkopen, meer biologisch en verse producten dragen allemaal bij aan het verkleinen van de voedsel-voetafdruk. Zo kan Gemeente Almere zelf het goede voorbeeld geven en werken aan een lekker en Duurzaam Almere. Helen Spierings: "Laat niet zien hoe goed je bent, maar hoe ver je bent. Geef het goede voorbeeld en men zal volgen!"

Voor meer informatie: www.weekvandesmeek.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.