Biologisch tuinieren is hoofdthema van de beurs

Eerste editie Gaaf Groen: 8 september in Sportpaleis Alkmaar

Graag informeren Bea Möllers en Lisa Nieuwenhuis u over de eerste editie van Gaaf Groen, een eigentijdse en sprankelende beurs voor bezoekers met interesse in biologische, ecologische en authentieke producten en diensten. Het motto van de beurs is inspirerende duurzaamheid voor binnen en buiten. Gaaf Groen vindt plaats op zondag 8 september in en rondom het Sportpaleis Alkmaar en is geopend van 10:30 tot 18:00 uur.

Op dit moment telt de exposantenlijst al meer dan 100 bijzonder leuke bedrijven, aangevoerd door de enige echte Aardbeienacademie van Jan Robben. Tuinieren en vooral biologisch tuinieren is het hoofdthema van de beurs. Gaaf Groen wil de bezoeker graag inspireren om een deel van het dagelijks eten zelf te kweken en meer groen in de eigen tuin en omgeving te creëren. Daarvoor werkt Gaaf Groen samen met diverse exposanten en het project 'Groen Dichterbij'.

Van 14:00 tot 17:00 vindt de eerste regiobijeenkomst Noord Holland van Groen Dichterbij op de beurs plaats. Groen Dichterbij is een campagne van onder andere het IVN, het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Bezoekers kunnen zich van tevoren aanmelden voor de regiobijeenkomst via www.groendichterbij.nl.De zelfgekweekte of in de natuur verzamelde oogst moet natuurlijk ook verwerkt worden. Daarvoor kan de bezoeker inspiratie en kennis opdoen bij tientallen standhouders, die op de beurs diverse workshops en demonstraties geven, bijvoorbeeld:
 • Gezonde blenders en gratis gezondheid met gezonde groene smoothies uit eetbare wilde kruiden en fruit,
 • Think Soup, een nieuw bedrijf van topkoks, met een gaafgroene 'oerkruidsoep' speciaal voor de beurs,
 • Marco kookt met ingrediënten van het bekende natuurvoedingsmerk Amanprana en authentieke seitan,
 • Ivana kookt met ieder uur andere fantastische kookworkshop,
 • De Smaak van Esther met verse, gezonde en biologische maaltijden, onder andere met kruiden van de Hortus Alkmaar.

Gaaf Groen biedt naast het thema tuinieren informatie over haast iedere vorm van duurzaam leven met een grote diversiteit aan standhouders met duurzame producten en diensten. Je kunt ter plaatse bijvoorbeeld:
 • je mobieltje opladen met stroom uit zonnepanelen bij de charmante volkswagen-bus van Leds do it now,
 • zelf cosmetica maken bij Blooming Naturals,
 • leren om bier, wijn en andere producten maken bij Brouwmarkt,
 • tips voor simpele huis-, tuin en keukenduurzaamheid ontvangen bij Danielle Duurzaam,
 • tips voor eetbare landschappen ontvangen en bijzondere zaden kopen bij De Godin,
 • natuurlijk leven, werken en spelen leren bij De Twee Heren,
 • een tuinschets laten maken bij tuinontwerper Jan Schep van Dubbelgroen,
 • communiceren met de natuur leren met Rascha van de Groene Zon,
 • fietsen op een zeilfiets bij Whike en een coöperatief spel met elkaar in plaats van tegen elkaar spelen bij Earth Games.
Dit zijn maar een aantal voorbeelden voor het enorm brede programma van de beurs. Duurzaam leven is leuk, inspirerend en goedkoop. Door Gaaf Groen zal iedere bezoeker in staat zijn om een aantal veranderingen in het leven door te voeren zodat wij met z'n allen een mooiere wereld vorm kunnen geven.

De entreeprijs van de beurs bedraagt 7,50 euro. De standhouders hebben kortingsbonnen met een waarde van 2,50 euro beschikbaar, zowel in print als ook digitaal. De organisatoren verloten ieder weekend gratis entreekaarten via Facebook en Twitter, de accountnaam is 'gaafgroen'. Auto's kunnen gratis geparkeerd worden op het evenemententerrein, het terrein bevindt zich op loopafstand van 3 tot 5 minuten van het Sportpaleis. In dit weekend wordt aan de reconstructie van de Hoeverweg gewerkt. Automobilisten, die vanuit de randweg komen, kunnen het evenemententerrein via een kleine omweg goed bereiken. De provincie maakt voor Gaaf Groen speciale borden, zodat automobilisten die met een navigatiesysteem rijden de weg niet kwijt raken.

Gaaf Groen heeft natuurlijk ook een uitgebreid kinderprogramma. Het complete programma zal eind augustus op de website gepubliceerd worden omdat de deelnemende standhouders nu nog met vakantie zijn. Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding van een volwassene mogen de beurs gratis bezoeken. Het beursprogramma en de exposantenlijst worden steeds geactualiseerd, zie de homepage van de beurs en de exposantenlijst.

Mediapartners en sponsoren zijn Smultuin magazine van Claudia Reina, De Krant van de Aarde, tijdschrift Spiegelbeeld, Professor Grunschnabel, Whike en Earth Games. De beursorganisatie heeft naast de kortingsbonnen ook een aanbieding voor groepen beschikbaar, bijvoorbeeld voor stichtingen en verenigingen. Daarvoor kunt u via email naar info@gaafgroen.nl contact met de organisatoren Bea Möllers en Lisa Nieuwenhuis opnemen.

"Samen bouwen wij via een inspirerende beurs aan een mooie gaafgroene wereld. Doet u ook mee?"

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.