Bastiaansen 'Bio Kaas' heeft op de Nantwich International Cheese Awards de Cheese Company Trofee gewonnen. Daarnaast zijn diverse kaassoorten van Bastiaansen in de prijzen gevallen.
Al sinds het ontstaan van Bastiaansen is het de uitdaging om smakelijke en bijzondere kazen te produceren. Zo is er door de jaren heen een assortiment ontwikkeld van meer dan 80 soorten biologische en speciale kazen. Nog altijd zoekt de afdeling productontwikkeling naar mogelijke nieuwe kazen. De beste en lekkerste kazen brengt het bedrijf na een uitgebreid selectieproces op de markt.
Het harde werken aan de Bastiaansen Authentique is nu beloond: de variant in koemelk heeft vorige week een Gold award gewonnen in de categorie biologische kaasspecialiteiten. Dit Blauwader kaasje heeft ook de Cheese Company award gewonnen; deze wordt uitgereikt voor de beste biologische kaas in de wedstrijd.
In de categorie Blue goat's cheese kwam de Bastiaansen Authentique geit blauw goed naar voren en werd gewaardeerd met een Silver Award. De Bastiaansen Caractéristique kreeg in de categorie gewassen korstkazen van de jury een Very Highly Commended.
Dit jaar waren er 283 categorieën, met inzendingen uit 27 landen. In totaal deden er 4.286 kazen mee aan de wedstrijd. De producten werden beoordeeld door 190 juryleden. Bastiaansen Kaas nam dit jaar voor het eerst deel aan deze wedstrijd. De organisatie laat weten zeer content te zijn met dit prachtige resultaat.
Voor meer informatie:
www.bastiaansen-bio.com
www.internationalcheeseawards.co.uk/visitors/about-the-awards

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Zoetwaterbassin campingeigenaar redmiddel voor Zeeuwse boeren
- "We hebben te maken met een groot aantal problemen, dat kan je niet met een luchtwasser of een emissie-arme vloer oplossen"
- Leverancier van kant-en-klare guacamole zoekt afnemers voor restvoorraad
- Nederlandse bio-kazen slepen kampioenschap en medailles in de wacht tijdens internationale kaasawards
- Kan kleinfruitteler bij gebrek aan bio-plantgoed zelf goed plantgoed vermeerderen?
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-12 Stadsmeisje Annemiek werd biologische boerin
- 2022-08-12 Pur Natur lanceert chocomousse
- 2022-08-12 FrieslandCampina-biologische garantieprijs blijft gelijk
- 2022-08-11 Nederlandse bio-kazen slepen kampioenschap en medailles in de wacht tijdens internationale kaasawards
- 2022-08-11 "Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om de wereld slechter achter te laten voor mijn kinderen en kleinkinderen"
- 2022-08-11 "We hebben te maken met een groot aantal problemen, dat kan je niet met een luchtwasser of een emissie-arme vloer oplossen"
- 2022-08-09 Arla-melkprijs voor augustus 2022 stijgt met 1 eurocent per kilogram
- 2022-08-08 Biomelkprijs Eko-Holland stijgt met 25 cent, BD met 2 euro omhoog
- 2022-07-22 Crowdfunding redde De Hondspol van faillissement
- 2022-07-22 "Fermentatie heeft onze opfok flink verbeterd"
- 2022-07-20 Omschakeling naar biologische melkveehouderij verbetert klimaatvoetafdruk
- 2022-07-20 Bioland neemt prijsberekening van melk onder de loep
- 2022-07-18 "Overgang naar biologisch zou vooral in de zone rondom Natura 2000-gebieden goed kunnen werken"
- 2022-07-18 "Ik wil weleens zien wie ons op dit moment qua kostprijs kan verslaan"
- 2022-07-18 "Geef het de tijd, uitkopen is dan niet nodig"
- 2022-07-15 Vijf vragen over hitte en de gevolgen voor vee
- 2022-07-15 Landelijk demonstratieproject 'Boeren met Bomen' van start
- 2022-07-13 Biologisch-dynamische landbouw: ‘Niet idealistisch, maar realistisch’
- 2022-07-12 "Landbouw moet anders en kan anders!"
- 2022-07-12 Hoeve Biesland wint innovatieprijs met melktap voor horeca