Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Presentator Frank Evenblij:

"Ik ben voorstander van biologisch eten"

De eerste hap uit een hamburger van kweekvlees, nog meer bezuinigingen bij de Publieke Omroep en hoeveel moeten we ons aantrekken van die terroristische dreiging? Presentator Frank Evenblij over het nieuws van vandaag. Vandaag werd voor het oog van de wereldpers een eerste hap genomen van de eerste hamburger van kweekvlees. Doet dit u watertanden? "Niet echt. Ik ben best een carnivoor en heb nog niet echt het vertrouwen dat deze burger hetzelfde smaakt als echt vlees. Het is wel een enorm interessante ontdekking. Van één stamcel kunnen straks 100.000 hamburgers worden gemaakt. Dat kan een gigantische verbetering zijn, gezien hoe slecht de vleesindustrie is voor het milieu." Maar u denkt ook: echt lekker is het vast niet. "Ik was in een Amerikaanse supermarkt in Miami en ging op zoek naar de groenteafdeling, na al die burgers en milkshakes. Die afdeling is in zo'n winkel een hoekje ergens achteraf tussen de water en cola light. Ik kocht aardbeien en spoelde ze schoon onder de kraan. Er kwam rode verf vanaf! Wat overbleef waren witte aardbeien die nergens naar smaakten. Men probeert voedselvervangers zo mooi mogelijk te maken. De vraag is hoe dat uitpakt voor de kweekburger. Het moet er wel precies als een echte hamburger uitzien, anders eet geen kind het."





Publicatiedatum: