Kleine innovatie met groot milieu-effect

Nature & More introduceert biologische ananas zonder kroon

Nature & More introduceert de biologische ananas zonder kroon. Een simpel idee met veel effect – een kroonloze ananas biedt grote voordelen zowel in de handel als voor het milieu. Het initiatief verlaagt de CO2–uitstoot, doordat het voor optimale benutting van verpakkingen en transportmiddelen zorgt.

Al in Costa Rica worden de kroonbladeren van de ananassen verwijderd. Een simpele handeling met belangrijke gevolgen, want nu passen er veel meer vruchten in een doos en dus dalen de transportkosten en milieubelasting per vrucht navenant. Waarom zou je iets transporteren als je het toch weggooit?Ook voor de winkelier en de consument heeft de kroonloze ananas voordelen: de houdbaarheid is langer en het banderol-etiket blijft beter zitten, waardoor het biologische product in de winkel gemakkelijker te herkennen is.

Het banderol etiket biedt bovendien transparantie: het toont de gezichten van de ananastelers Louis Carlos Gonzalez en Edgar Corrales en hun Nature & More telercode. Met code 763 en 761 zijn hun bedrijven te 'bezoeken' op de website www.natureandmore.com.


Eosta

Eosta is Europees marktleider op het gebied van verse biologische groenten en fruit, met nadruk op kasproducten en importspecialiteiten. Onder het 'trace & tell-systeem' Nature & More levert Eosta een scala aan biologische producten die maatschappelijk verantwoord zijn. Heldere informatie hierover is terug te vinden op de website www.natureandmore.com aan de hand van de unieke code die ieder product op het etiket draagt. Nature & More werd in 2012 bekroond met Ecocare Award in Duitsland en in 2013 met de Sustainable Entrepreneurship Award in Oostenrijk.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven