"Er heerste weer een dorpsgevoel in de stad"

Geslaagde editie van Sofie op de Wallen: ruim 500 gasten

Tholen - Sofie op de Wallen heeft afgelopen zaterdag (13 juli) meer dan 500 bezoekers getrokken. In Plantsoen-West in Amersfoort genoten zij van allerlei biologische en vegetarische gerechten. Organisator Abel Hertzberger (van De Expeditie) spreekt van een erg geslaagd evenement. "Er heerste weer een dorpsgevoel in de stad. De liefhebbers van biologisch en vegetarisch eten in en rondom Amersfoort, dat dorp kwam hier weer bij elkaar", vertelt Abel.Er zijn in totaal 518 kaarten verkocht voor Sofie op de Wallen 2013. Het evenement werd wederom volledig georganiseerd door vrijwilligers. De sfeer was volgens Abel zeer ontspannen en gemoedelijk. Hij heeft erg veel positieve reacties gekregen. "Het uitdelen van het eten liep ook veel beter dan de voorgaande jaren. Er waren door onze nieuwe aanpak geen opstoppingen meer bij de diverse uitdeelpunten. Vorig jaar ging dit al veel beter, maar ook daar hebben we weer van geleerd."


Nieuwe locatie

Dit was de vierde editie van het biologische eetfestijn. Sofie op de Wallen werd afgelopen zaterdag voor het eerst in Plantsoen-West gehouden. Deze locatie is wat ruimer dan de andere locatie op de stadswal, waar de eerste twee edities van Sofie op de Wallen gehouden werden. "De eerste locatie op de stadwal bleek te smal. De nieuwe locatie in Plantsoen-West is wat breder, waardoor de kramen meer verspreid konden staan. Ideaal aan de nieuwe locatie is ook dat we een samenwerking aan konden gaan met Kunsthal KAdE. De gasten konden daar naar de wc en we mochten daar onze electriciteit vandaan halen. Ook mochten de gasten tussen 17:00 en 19:00 uur gratis een bezoek brengen aan de kunsthal."Vorig jaar werd Sofie op de Wallen in Park Randenbroek gehouden. Deze locatie beviel goed, maar was dit jaar geen optie. "In december zijn daar zo schandalig veel bomen gekapt, die niet eens ziek waren. Dit vonden wij geen feestje waard."

Voor meer informatie:

Abel Hertzberger
033 4753001
expeditie@antenna.nl
www.eemlook.nl/sofie

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.