Biologisch akkerbouwer Alex van Hootegem:

"Beschikbaarheid bio-peen blijft waarschijnlijk erg krap"

Tholen - Bio-akkerbouwer Alex van Hootegem van biologisch akkerbouwbedrijf 't Meulwaeter in Kruiningen vreest voor tekorten op de markt voor biologische peen. Hij geeft aan dat het in grote delen van Europa slecht weer geweest is voor alle peen: "Vroege peen is laat, niet alleen in Nederland, maar ook in andere delen van Europa. Vorige week is de eerste vroege bio-peen geoogst in Duitsland. En de komende weken lijkt er nog steeds maar mondjesmaat aanbod te komen. Daar komt bij dat er een gat was doordat de Israëlische al op waren. De verwachting is dan ook dat de beschikbaarheid erg krap blijft", vertelt Alex.
 
Hij kan hieruit concluderen dat het er voor de korte termijn naar uit ziet dat er voorlopig sneller gerooid gaat worden dan dat er peen bijgroeit. "Daarmee worden veel hectares geruimd. Dat zegt natuurlijk nog niet alles voor de bewaarpeen. Ook hier geldt dat de ontwikkeling in heel Noord-West Europa achter loopt. Daarbij zullen de vroegste percelen vroegtijdig worden gerooid voor directe levering. Mogelijk dat de af land prijs kan profiteren van de krapte in de markt, omdat de vroege peen dit niet lijkt te kunnen opvullen."
 
Voor meer informatie:
 
Alex van Hootegem
Biologisch akkerbouwbedrijf 't Meulwaeter
Hogenakkerweg 25
4416 RA Kruiningen
0113 320016
info@meulwaeter.nl
www.meulwaeter.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.