Nieuw voedingsconcept onderzocht door Louis Bolk Instituut

'Minder risico op ondervoeding door streekgebonden biologische voeding'

In de periode 2011-2012 is een nieuw voedingsconcept geïntroduceerd bij Woonzorgcentrum Insula Dei Huize Kohlmann (Arnhem), waarin streekgebonden, biologische voeding en aandacht voor ambiance centraal stonden. Onderzoekers van het Louis Bolk Instituut hebben de effecten van deze voeding onderzocht en gemeten of er veranderingen opgetreden zijn in de gezondheid, ondervoeding, smaakbeleving en tevredenheid van de bewoners.

De voorlopige conclusie is dat het risico op ondervoeding bij ouderen afgenomen is sinds de introductie van het nieuwe concept. Verder zijn de maaltijdbeleving, smaak en tevredenheid over de maaltijd verbeterd bij de deelnemers. Daarnaast werden er minder lichamelijke klachten gerapporteerd direct na de maaltijd. De metingen zijn drie maal bij de deelnemers verricht in de periode juli 2011- augustus 2012. De opzet van het onderzoek en de voorlopige resultaten staan beschreven in deze samenvatting.

De definitieve conclusies en het wetenschappelijke artikel dat voorbereid wordt, zullen eind 2013 via de website van Louis Bolk Instituut beschikbaar zijn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven