Braziliaanse bio-markt groeit dit jaar mogelijk naar $970 miljoen

De Braziliaanse bio-markt is sterk gegroeid. Steeds meer consumenten blijken op zoek te zijn naar gezonde en veilige producten. Aan de andere kant erkennen ook de detailhandel en industrie het groeiende belang van duurzaamheid in de gehele keten. In 2012 was de markt goed voor ongeveer 727 miljoen Amerikaanse dollars en praktisch een derde van dit bedrag werd geëxporteerd. Er is ook een duidelijke toename te zien van investeringen in de sector en nieuwe bedrijven durven de markt nu te betreden.

De perspectieven van de grote sportevenementen in de komende jaren zal dit potentieel nog verder verhogen, zeker gezien het feit dat de sportieve activiteiten thema's zijn die direct verband houden met de gezondheid van klanten en welzijnskwesties.

Ming Liu, projectcoördinator van IPD Organics' project, verwacht dat de biologische productie in Brazilië het komende jaar 970 miljoen Amerikaanse dollars kan gaan bereiken. "Dit is een trend die we al zien in de Verengide Staten, Azië en Europa. Dankzij de globalisering is deze trend nu ook merkbaar in Brazilië."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.