"Streven naar zoveel mogelijk bio-bloemen in de boeketten"

Gehele zomer bio-bloemen bij Jumbo dankzij 'Bioflora made with'

Tholen - Biologische bloementeler Jan Knook levert momenteel bloemen voor een grotendeels biologisch boeket bij supermarkt Jumbo. Dit wordt 'Bioflora made with' genoemd. "Het boeket dat nu in de winkels ligt bestaat uit biologisch geteelde pioenrozen, vrouwenmantel en kluwenklokjes. Deze zijn allen afkomstig van mijn bedrijf. En het boeket wordt aangevuld met gangbaar geteeld groen met MPS-A keurmerk. Het streven is om zoveel mogelijk bio-bloemen in de boeketten te verwerken", vertelt Jan.
 


Dankzij deze werkwijze is bij Jumbo (2 van de 4 winkelcategorie├źn) gedurende de hele zomer een duurzaam geteeld boeket verkrijgbaar dat voor het overgrote deel bestaat uit biologische bloemen. "We hebben voor deze methode gekozen omdat bio-bloemen nog altijd maar beperkt beschikbaar zijn in grotere hoeveelheden. Op deze manier kunnen we toch de gehele periode biologische bloemen aanbieden. Wanneer het boeket constant volledig biologisch zou moeten zijn, zou dit tot gevolg hebben dat het af en toe niet beschikbaar zijn. Dat gaat dan ten koste van de op dat moment wel beschikbare biologische bloemen. De kans is dan groot dat ik deze regulier af zou moeten zetten."
 
Jan is heel tevreden over de samenwerking met Jumbo. "Dit is vooral dankzij de flexibele opstelling van degene die bij Jumbo de boeketten samenstelt. Dat werkt heel fijn. We spreken in principe steeds voor twee weken een boeket af. Daardoor weet ik precies waar ik aan toe ben. Volgende week wordt het boeket samengesteld met onder meer zeepkruid."
 

Groei

De bio-bloementeler hoopt dat dankzij deze werkwijze de afzet en teelt van bio-bloemen uitgebouwd kan worden. "Het is mooi dat de consument hiermee de kans krijgt om een duurzaam boeket te kopen. Ik hoop dat het lukt om binnen een paar jaar een volledig biologisch geteeld boeket aan te bieden. Daar zijn echter wel meer biologische bloementelers voor nodig."
 

Goed jaar

De afzet van de bio-bloemen van Jan Knook is het afgelopen jaar fors verbeterd. "Vorig jaar heeft echt een kentering plaatsgevonden. Naast deze deal met Jumbo is ook Handelsonderneming Zann gestart met het exporteren van mijn bloemen. En een deel van de groei kwam voort uit afzet via de groothandel van bloemisten. Daardoor heeft mijn bedrijf toch een aardige groei doorgemaakt."

Voor meer informatie:
 
Jan Knook Biologische Bloemen

Volgerweg 24
1462 HP Middenbeemster
06 53353765
janknook@planet.nl
www.janknook.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.