24 juni in Dalfsen, 26 juni in Markelo

Informatiebijeenkomsten regeling 'asbest eraf, zonnepanelen erop'

Op 24 juni in Dalfsen en op 26 juni in Markelo houdt provincie Overijssel twee bijeenkomsten over de stimuleringsmaatregel 'asbest eraf, zonnepanelen erop'. De informatiebijeenkomsten, georganiseerd door Projecten LTO Noord, bieden agrariërs de gelegenheid om zich voor te bereiden op de stimuleringsmaatregel.

Asbest in de landbouw vormt een gezondheidsrisico voor agrarische ondernemers. De regeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop' is een stimulans om het verwijderen van asbest in de landbouwsector te versnellen. Provincie Overijssel wil hiermee de gezondheidsrisico's binnen de landbouwsector beperken en de landbouw verder verduurzamen. De regeling gaat op 1 juli 2013 open. De succesvolle Overijsselse regeling uit 2011 vormde het voorbeeld voor deze landelijke regeling. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt landelijk 20 miljoen euro beschikbaar. 2,4 miljoen euro is bestemd voor Overijssel.


Minimaal 400 m² asbest, 15 kWpiek zonnepanelen

Tijdens de bijeenkomsten in Dalfsen en Markelo krijgen agrariërs een informatie over asbestverwijdering en een toelichting op de voorwaarden van de stimuleringsregeling en bijbehorende procedure. Een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor de regeling is een minimum van 400 m² oppervlakte te saneren asbest en het terugplaatsen van zonnepanelen met een vermogen van minimaal 15 kWpiek. Omdat het installeren van zonnepanelen een voorwaarde is van de regeling, wordt hier ook beperkt informatie over gegeven. Voor bezoekers van de bijeenkomst is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Locatie en aanvangstijd

Agrariërs zijn welkom op maandagavond 24 juni in Het Roode Hert te Dalfsen en op woensdagavond 26 juni in Bill's Bar te Markelo. Inloop is vanaf 19:30 uur. Het programma start om 20:00 uur.

Meer informatie

Aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk via de website www.asbestvanhetdak.nl of via telefoonnummer 088 8886677. Meer informatie over de stimuleringsregeling is te vinden op www.asbestvanhetdak.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.