Bionext College over duurzaam verpakken in de bio-sector: 26 juni

De allereerste composteerbare lijm voor fruitstickers, dozen zonder plakband, milieu-impact analyses: het Bionext College laat de laatste duurzame verpakkingstrends zien op woensdag 26 juni. Een bedrijf kan door een goede analyse niet alleen het milieu sparen, maar meestal ook snijden in de kosten.

Alan Campbell is op dit seminar de hoofdspreker. Alan Campbell is technisch directeur bij Paardekooper. Ook is hij een gerenommeerd deskundige op het terrein van duurzame verpakkingen. Hij is de motor achter de spidermatrix, een instrument dat op basis van objectieve gegevens de milieu-impact van verpakkingen kan vaststellen. Door goed te meten kunnen weloverwogen duurzame beslissingen worden genomen. En deze beslissingen blijken vaak niet alleen het milieu, maar ook de portemonnee te sparen. Campbell illustreert zijn verhaal met praktische voorbeelden.

Daarna zal Jurrien Roossien, Sales Manager bij DO-IT, uit de doeken doen hoe DO-IT het gebruik van verpakkingsmateriaal heeft teruggebracht. Hij vertelt welk proces in het bedrijf hieraan vooraf ging, tot welke resultaten dat leidde en wat anderen ervan kunnen leren.

Arjan Klapwijk, verpakkingsspecialist van Bio4Life, gaat in op de stappen in de ontwikkeling van duurzame verpakkingsmaterialen en specifiek op nieuwe duurzame materialen in labels en lijm. Aanvullend hierop zal Paul Hendriks, Packing Manager bij Eosta, een aantal innovaties toelichten die Eosta heeft ontwikkeld op het gebied van duurzaam verpakken.

De bijeenkomst vindt plaats in Bunschoten, op de Eemlandhoeve van 16:00 tot 20:00 uur. Leden van bij organisaties die bij Bionext zijn aangesloten, krijgen een aantrekkelijke korting op de toegangsprijs. Belangstellenden kunnen zich tot en met zondag 24 juni aanmelden.

Bionext College richt zich op agrarische ondernemers, groothandels en verwerkers van biologische producten, retail, horeca en catering. En op alle dienstverleners die werkzaam zijn voor ketenpartijen in de biologische sector. Het programma van Bionext College bestaat uit flashbijeenkomsten en uitgebreidere studiebijeenkomsten. De onderwerpen worden gekozen naar actualiteit en behoefte. De bijeenkomsten worden verzorgd door kennis- en ketenmanagers van Bionext in samenwerking met deskundigen uit het bedrijfsleven en de wetenschap.

Voor meer informatie: www.bionextcollege.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.