"Jeneverbessenijs nieuwste aanwinst in ons assortiment"

Landelijke dekking voor Sonneclaer-ijs

Tholen - Het zijn drukke tijden bij de biologische melkveehouderij Hoeve Sonneclaer. Het ambachtelijke biologische ijs van Sonneclaer wordt sinds dit jaar namelijk landelijk verspreid. "We brengen het ijs inmiddels door heel Nederland rond. We bezorgen één keer per maand aan onze afnemers. Er is een compleet logistiek systeem rondom ontwikkeld en dit loopt erg goed. Elke week rijden we in een gedeelte van het land rond", vertelt ijsmaker Barend Mul.

Hij geeft aan dat de verkoop goed loopt. "Er is duidelijk vraag naar ons ambachtelijke biologische ijs. We zijn dan ook heel blij met de landelijke dekking. Ons ijs is iets duurder dan ander biologisch ijs, maar er zijn duidelijk genoeg mensen die extra geld voor ons ijs over hebben."Sonneclaer levert de bekertjes ijs (0,5 liter en 120 ml) voornamelijk aan natuurvoedingswinkels, landwinkels en campings. De grotere verpakkingen van 2,5 en 5 liter zijn voornamelijk interessant voor de horeca. Tot de vaste afnemers behoren diverse restaurants en hotels. "Om onze dekking in diverse gebieden te verbeteren zijn we ook op zoek naar meer afzetmogelijkheden in de horeca en wederverkopers."

In de ijsmakerij van Sonneclaer in Fluitenberg wordt al vijftien jaar ambachtelijk en sinds zes jaar biologisch ijs bereid. Het assortiment bestaat inmiddels uit zo'n dertig smaken en Barend geeft aan dat er elke maand wel een nieuwe smaak bij komt. "We hebben ook diverse seizoenssmaken. Zo was ons asperge-ijs de afgelopen maand erg populair. En momenteel is er veel vraag naar ons kruidenthee-ijs", aldus Barend. "De nieuwste aanwinst in het assortiment is jeneverbessenijs."In de ijsmakerij van Sonneclaer kan per uur 80 liter ijs geproduceerd worden. Barend werkt met één medewerkster fulltime in de ijsmakerij. Verder bemannen drie medewerkers de ijscokarren van Sonneclaer waarin in de omgeving van de boerderij ijs verkocht wordt.

Voor meer informatie:

Barend Mul
Hoeve Sonneclaer
Fluitenbergseweg 94
7931 TC Fluitenberg
0528 251451
06 21876076
info@sonneclaer.nl
www.sonneclaer.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven