Voorbijgangers op het Museumplein in Amsterdam zal de proeverij niet snel ontgaan. Er komt een mobiele keuken te staan in de vorm van een reusachtige aardappel: de Pieper Mobiel. In deze creatie van 'Boer Ko en Hendrieke' worden heerlijke gerechtjes klaargemaakt met – als de natuur al zo ver is – nieuwe Hollandse aardappelen. Hiervoor worden biologisch geteelde Agria aardappelen gebruikt.
Boer Ko: "De biologische aardappel is een prachtig product en verdient het om in de schijnwerpers te staan. Als je bio-aardappelen eet, doe je meteen een goede daad voor de biodiversiteit en het milieu. Wist je trouwens dat het telen van aardappelen veel minder energie, water en land vraagt dan de productie van rijst en pasta's?"
In de biologische teelt wordt zo slim mogelijk samengewerkt met de natuur. Alles draait om evenwicht in het ecosysteem en, heel belangrijk: een gezonde, vruchtbare bodem. De biodiversiteit op en rond de boerderijen profiteert van deze werkwijze: vaak zie je bloemenranden langs de akkers waar nuttige insecten en vogels in zitten die de bio-teler een handje helpen bij het bestrijden van ziekten en plagen.
Pieperpad
Om de biologische aardappel en de milieuvriendelijke biologische teelt 'op de kaart' te zetten hebben Greenpeace en Bionext eerder een fietsroute gemaakt langs biologische boerderijen. Dit Pieperpad is ruim 1.000 kilometer lang en loopt van Noord-Friesland naar Zeeuws Vlaanderen.Lekker naar de Boer op 22 en 23 juni
Wie de smaak te pakken krijgt van biologisch, kan in het weekend van 22 en 23 juni gaan kijken bij één van de vele biologische boerderijen die meedoen aan Lekker naar de Boer.Kijk voor meer informatie op www.lekkernaardeboer.nl.