
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Vrijdag 27 september, inschrijving gestart!
Symposium ZOET; de waar- en onwaarheden
Het belooft een actueel en spraakmakend programma te worden met boeiende sprekers en interessante workshops.
Tijdens de plenaire presentaties van Geiske de Ruig (Oprichtster Glycoinstituut & docent nieuwe wetenschap over essentiële suikers) en Karin Reichrath (Lifestyle & energycoach) zal uitgebreid op het centrale thema ZOET in worden gegaan. Waar komt onze hang naar zoet – en met name die van onze kinderen – vandaan? Hoe gaan we daar adequaat mee om? Hoe erg zijn geraffineerde suikers eigenlijk? Hoe kunnen we kunnen we onze kinderen het beste tegemoet treden bij hun hang naar zoet?
Aan het eind van de ochtend zal Laura Emmelkamp van Keet Smakelijk de app presenteren die zij en haar man gemaakt hebben met als thema gezonde voeding voor kinderen.
Naast de plenaire presentaties zijn er 2 interactieve workshops te volgen.
Workshop 1 gaat over honing. Veel interessante feiten passeren de revue; daarnaast zal imker Aat Rietveld u uitgebreid laten proeven.
Workshop 2 wordt gegeven door Taco IJzerman van de Ommuurde Tuin en gaat over Smaak. Hoe ervaren kinderen Smaak? En hoe reageren onze zintuigen op Smaak? Wat is eigenlijk zoet?
De deelnemers aan het symposium wonen beide workshops bij.
Aan het eind van de middag eindigen we met een forumdiscussie waarin enkele stellingen worden besproken.
De dag start om 9:30 uur met het ontvangst en om 16:00 uur zal het programma worden afgesloten. Halverwege de dag wordt u getrakteerd op een heerlijke én gezonde lunch.
Het symposium wordt gehouden te Champaubert in Driebergen. Welkom is iedereen die in voeding is geïnteresseerd. Schrijf u snel in, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen.
Deelname kost 75 euro (60 euro voor leden) en dat is inclusief koffie/thee, lunch en goed gevulde goodiebag.
Geïnteresseerd? U kunt zich inschrijven door u aan te melden op de website www.kind-en-voeding.nl of een e-mail te sturen naar info@kind-en-voeding.nl.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 Biodyneren blijkt schot in de roos
- 2023-06-02 Redactionele special Organic Produce Summit
- 2023-06-02 Groenbemesters, mechanische onkruidbestrijding en veel meer: de BioVelddag komt er aan
- 2023-05-31 Openluchtdiners op Landgoed Bleijendijk: 16, 21, 22 en 23 juli
- 2023-05-30 Landelijke Teeltdag 'Meer melk van eigen bodem': 31 mei in Dronten
- 2023-05-26 LTO organiseert 'Dag van de multifunctionele landbouw'
- 2023-05-25 Ruim 50 leveranciers op Lentemarkt bij de Groene Passage
- 2023-05-25 BioInspiratiedag voor gangbare en biologische ondernemers: 8 juni in Weert
- 2023-05-25 Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- 2023-05-23 Workshop biologisch risicobeheersplan georganiseerd voor landbouwvoorlichters en -adviseurs
- 2023-05-23 NAJK organiseert workshop voor meerwaarde creëren op het agrarisch bedrijf met een neventak
- 2023-05-22 Online startersuurtje: 25 mei om 19:30 uur
- 2023-05-19 29 mei Open Dag bij De Hommelhoeve in Empe
- 2023-05-19 De supermarkt van morgen en de rol van lokaal assortiment
- 2023-05-17 Carbon Credits maken landbouwtransitie in Egypte mogelijk, kan dat ook in Nederland?
- 2023-05-17 John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- 2023-05-16 Karavaan brengt voorstellingen over actuele boerenthema's op locatie
- 2023-05-16 Sustainable Foods Summit over natuurvriendelijke voedingsmiddelen: 15 en 16 juni
- 2023-05-16 Twee bio-melkveebedrijven doen mee aan Campina Open Boerderijdagen
- 2023-05-16 Workshop 'Indrukwekkende Sojaboon': 13 juni 2023