Symposium voor AVVN-achterban tijdens VTV Groene Passie 2013

Na de succesvolle eerste editie van de Volkstuin Vakbeurs Groene Passie in het najaar van 2012, organiseert ICEM wederom in samenwerking met BoerenBond-Welkoop en AVVN in november 2013 de tweede editie van VTV Groene Passie. Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 november kleurt de Americahal te Apeldoorn groen en worden er zo'n 12.000 bezoekers en 100 deelnemers verwacht.

De directie van ICEM - VTV Groene Passie heeft in samenspraak met het AVVN besloten om een veelbelovend symposium te organiseren over zeldzame, traditionele en vergeten groente- en fruitrassen. Uit marktonderzoek is gebleken dat deze groente- en fruitrassen enorm in de aandacht staan van vele belangstellenden. Voor hobby- en amateurtuinders is het natuurlijk interessant om daar eens mee aan de slag te gaan.

Het symposium bestaat onder meer uit voorlichting over rassen, aankoop van uitgangsmateriaal en het bewaren en verwerken van de oogst. Aan de orde komen vragen –én antwoorden daarop- als: 'Wat kunnen we ermee?', 'Wat levert het op?' en 'Smaakt het anders en/of beter?'. Dit alles zal ruimschoots aan bod komen tijdens het komende symposium dat gehouden zal worden tijdens de beurs VTV Groene Passie in Apeldoorn. Voor vele hobbytuinders is dit een unieke en uitgelezen kans hun kennis te vergroten en zich te oriënteren op ontwikkelingen die de hobby zowel verbreden als verdiepen.

Het symposium vindt plaats op zaterdag 23 november om 13:00 uur. Voor leden van AVVN-verenigingen, abonnees op het AVVN-tijdschrift De Tuinliefhebber en leden van de AVVN-Vriendenkring Natuurlijk Tuinieren is het symposium gratis toegankelijk. Voor alle andere geïnteresseerden geldt een entreeprijs van 15 euro.

Het succes van VTV Groene Passie zat vorig jaar in de overweldigende aandacht voor het workshop- en lezingenprogramma, waarbij de deelnemers van de beurs hun kennis omtrent onderwerpen als biodiversiteit in de (moes)tuin, permacultuur en het (biologisch) telen van groente en fruit gedeeld hebben met de vele geïnteresseerden uit het publiek. Ook dit jaar zal er, naast het symposium, een gevarieerd en interessant programma samengesteld worden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.