"Kapotgereden paden en hoog onkruid door zware regenval"

De Reyngaard: Uitblijven warm voorjaarsweer vertraagt groei fruitbomen

Tholen - Gino van Acker, teler van biologische appelen en peren in Hulst, houdt net als zijn collega's momenteel de groei van de bomen in de boomgaard extra goed in de gaten. Ook bij hem loopt de groei van de bomen een aantal weken achter als gevolg van het uitblijven van warm voorjaarsweer. Hij geeft in dit artikel weer wat er op dit moment op zijn biologische fruitteeltbedrijf De Reyngaard speelt.
 
"Na een lange winter is de ontwikkeling van de bomen toch op gang gekomen. Ik schat dat het seizoen zo'n 3 weken achterloopt op voorgaande jaren. De zetting van de peren ziet er goed uit, echter de kwaliteit is afwachten. Door het koude en natte weer van de afgelopen weken groeien de peren niet hard, en worden ze erg ruw', vertelt Gino. Wat dit uiteindelijk met de kwaliteit van de peren gaat doen is moeilijk te voorspellen voor de teler: "Mooie gladde peren worden het in ieder geval niet meer. Wat het op den duur gaat worden hangt af van de junirui. Blijven er voldoend peren hangen, dan kunnen we met handmatig dunnen nog wat corrigeren."
 


De teler geeft aan dat de zetting van de appelen wisselend is. "De vroegere bloeiende rassen ziet er goed uit. Die hebben nog mooi weer gehad met de bloei. Voor de later bloeiende rassen is het afwachten. Die hebben in hun bloeiperiode alleen koud en nat weer gezien." Het natte weer is overigens niet alleen van invloed op de groei van de fruitbomen: "Door de zware regenval is het moeilijk om 'normaal' de gewasverzorging te doen, met als gevolg kapotgereden paden en hoog onkruid."
 

Nobel Exotic Primeurs

Gino is momenteel ook druk met een nieuw bedrijf, Nobel Exotic Primeurs, wat hij in dit voorjaar met Egbert Limburg opgezet heeft. "Met dit bedrijf gaan we biologische groenten en fruit importeren uit Mali en Senegal."
 
Voor meer informatie:
 
Gino van Acker
De Reyngaard
Meistraat 1
4561 RD Hulst
0114 311314
demeigaard@gmail.com
www.dereyngaard.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.