Bionade wil weer meer bier gaan brouwen

De Duitse limonadefabrikant Bionade wil zich in de toekomst weer meer gaan concentreren op het brouwen van bier. Dat meldt Lebensmittel Praxis. "We hebben het oude biermerk 'Ostheimer Bürgerbräu' nieuw leven ingeblazen", zegt Bionade-directeur Christian Schütz. Voor de productie van het bier worden grondstoffen van biologische boeren uit de regio gebruikt. Deze nieuwe plannen hebben geen invloed op de activiteiten van Bionade op de frisdrankenmarkt.

Na de volledige overname van het familiebedrijf door Oetker (en de daartoe behorende biergigant Radeberger) meer dan een jaar geleden is Bionade nu toegespitst de West-Europese markt. "We hebben ons teruggetrokken uit de Verenigde Staten, Zweden, Noorwegen, India en Hongarije en concentreren ons nu meer op West-Europa."

Schütz ziet ook nog veel groeipotentie in Duitsland. "Ik denk dat het merk nog steeds veel potentieel in Duitsland heeft en dat willen we gaan benutten." Momenteel verkoopt Bionade ten minste 60 miljoen flessen frisdrank per jaar. Exacte cijfers maakt het bedrijf niet bekend.

Bron: Lebensmittel Praxis

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.