Paardekooper Group rondt overname Van der Windt Group af

Van der Windt Group maakt vanaf nu deel uit van Paardekooper Group. De medio maart aangekondigde overname is donderdag 16 mei formeel afgerond. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft ingestemd met de transactie.

Hoewel de individuele bedrijven onder hun bestaande naam zullen blijven opereren, zullen zij zich bij gezamenlijke uitingen en activiteiten als 'Paardekooper Van der Windt Group' presenteren.

Paardekooper Van der Windt Group realiseert met 380 fte's een jaaromzet van circa €250 miljoen in verpakkingsmaterialen, disposables en bedrijfsbenodigdheden. Diverse markten worden bediend, zoals retail, foodservice, industrie, horti- en agricultuur. Het gezamenlijk assortiment bevat 40.000 artikelen.

Met de vorige eigenaar van Van der Windt, de Clondalkin Group, is een exclusieve distributieovereenkomst gesloten, zodat de marktbediening door Van der Windt met producten, die door de fabrieken van Clondalkin geproduceerd worden, gecontinueerd zal worden.

Paardekooper Van der Windt Group is een familiebedrijf. Eigenaar is Jan Paardekooper (58), oudste zoon van de oprichter. Zijn commentaar op het afronden van de deal: "Ik ben enorm blij. Van der Windt is van oorsprong een echt familiebedrijf en dat merk je in de beleving binnen alle geledingen van het bedrijf. Het sluit naadloos aan bij de cultuur binnen Paardekooper Group. We gaan het beste van beide bedrijven verenigen en veel van elkaar leren, zodat wij onze klanten met nog meer kwaliteit, kennis en creativiteit van dienst kunnen zijn."

Het directieteam van de onderneming zal bestaan uit Martin van Es (managing director/general), Peter van Leeuwen (managing director/commercial), Bert van Dongen (finance director), Ruurd Ouwehand (operations director), Jan van den Bos (sales director Van der Windt Group) en Udo Possel (sales director Paardekooper Group).

Tot Van der Windt Group behoren Van der Windt Verpakking B.V. (Honselersdijk), Olsthoorn Verpakkingen (Maasdijk, Naaldwijk en Aalsmeer), Van der Windt Packaging NV (België), Van der Windt Packaging Ltd (UK) en Van der Windt Packaging Ltd (Ierland). Paardekooper Group bestaat uit Paardekooper Verpakkingen B.V. (Oud-Beijerland), Depa Disposables B.V. (Beuningen), Halma Packaging B.V. (Beuningen), Halma Packaging Ltd (UK), Halma Packaging Ltd (Hong Kong), Mecari Plastics B.V. (Oud-Beijerland) en Edeldruk B.V. (Rotterdam).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.