Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Veel kleding in Nederlandse schappen deugt niet"

Kabinet gaat strijden tegen foute kleding

Het kabinet gaat zich intensief bezighouden met de strijd tegen 'foute kleding die onder zeer slechte omstandigheden in Bangladesh wordt geproduceerd. "Veel kleding in Nederlandse schappen deugt niet. Dat moet veranderen", vindt minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Vorige maand kwamen ruim 1100 mensen om het leven bij het instorten van een kledingfabriek in Bangladesh. Veel westerse bedrijven laten hun kleding produceren in dit arme land.

Textielsector

Minister Ploumen wil zich de komende twee jaar opwerpen als "coördinator van alle donorinspanningen voor veilige arbeidsomstandigheden in de textielsector in Bangladesh", zo staat in een toespraak die ze vandaag zal houden.

Ze wil aan tafel gaan zitten met de Bengaalse regering, de Wereldbank, de EU en textielbedrijven uit Europese landen. Voor de zomer moet er een gezamenlijk plan van aanpak zijn om de wantoestanden aan te pakken. "We mogen niet accepteren dat textielarbeiders enorme risico's lopen om voor ons spijkerbroeken en T-shirts te maken. Een lage prijs mag niet ten koste gaan van alles."

Ploumen waardeert het dat enkele grote winkelbedrijven als Primark, H&M, C&A, Zara en V&D na de ramp in Bangladesh hebben beloofd om zich in te zetten voor betere arbeidsomstandigheden in de fabrieken.
Tempo

Maar dat is niet genoeg, stelt de minister. "Het gevoel van urgentie is wat mij betreft nog niet groot genoeg en het tempo nog niet hoog genoeg."

Bron: NOS Nieuws
Publicatiedatum: