Haneman ontvangt certificaat Erkend Streekproduct

Op vrijdag 3 mei hebben Toine Janssen en Jeanette Litjens uit Winssen het certificaat Erkend Streekproduct ontvangen voor hun Haneman Fruitconserven en ciders uit het Rijk van Nijmegen. De overhandiging van het certificaat vond geheel in stijl plaats in de 50 jaar oude boomgaard met Gieser Wildeman stoofperen, die juist in bloei stonden. Haneman Biofruit teelt op biologische wijze peren, appelen en kersen. Het fruitbedrijf is in omschakeling naar biologisch, 2013 is het laatste omschakelingsjaar. Een deel van het fruit wordt verwerkt tot streekproducten, waaronder stoofperen en cider. Deze producten worden onder de naam Haneman op de markt gebracht, en mogen dus vanaf nu ook het keurmerk Erkend Streekproduct voeren. Toine hoopt dat de Gieser Wildeman stoofperen vanaf 2014 ook in de biologische variant te verkrijgen zullen zijn.


Toine en Jeanette

De naam Haneman verwijst naar de oude benamingen van de percelen rondom Winssen. In vroegere tijden bezat de Kartuizer Kloosterorde uit Roermond er diverse percelen, met namen als de Groten Haneman, Kleinen Haneman, Achter de Haneman en Haneman. De Middeleeuwse naam Haneman betekent lusthof of bogaert (boomgaard). De landerijen aan de oevers van de Waal zijn door de mineraalrijke gronden uitermate geschikt voor de fruitteelt. Winssen ligt op de grens van het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal, en is onderdeel van het Gelderse Rivierengebied.

Voor meer informatie: info@haneman.eu en www.erkendstreekproduct.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.