Mensen met functiebeperking runnen bio-bedrijf in Abu Dhabi

Een biologische boerderij van 35 hectare groot in Abu Dhabi biedt levensonderhoud en een gevoel van voldoening voor werknemers met een functiebeperking. Ongeveer 75 mannen en vrouwen met autisme en het syndroom van down telen biologische groenten op de boerderij. Dit is een initiatief van het 'Zayed Agricultural Centre for Rehabilitation and Development' van het 'Zayed Higher Organisation for Hunanitarian Care and Special Needs' (ZHO). De mensen met speciale behoeften telen een indrukwekkende 5000 kilo biologische groenten per week.

Onlangs heeft de Lulu Hyper-markt een overeenkomst ondertekend waarin staat dat Lulu de landbouwproducten van de speciale boerderij zal inkopen. Een vergelijkbare deal is gesloten met Carrefour en de Abu Dhabi Cooperative Society.Op de boerderij zijn allerlei klusjes te doen. Zo kan men fruit plukken, geiten melken en kaas verpakken. "De hele boerderij wordt gerund door mensen met speciale behoeften. Ze lijden weliswaar aan het syndroom van Down of autisme, maar hebben een enorm potentieel. We worden vaak verrast door hun verborgen talenten", zegt Mohammad Saif Al Areefi, directeur van Zayed Agricultural Centre for Rehabilitation and Development.

Een typische dag begint rond 08:00 uur met zes bussen die de medewerkers naar de boerderij. "Ieder van hen heeft een specifieke rol. Het idee is om hen een zinvolle en winstgevende bezigheid te geven."

Bron: GulfNews

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.